PERSBERICHT – Vegan, biologische en fairtrade huidverzorgingsproducten van CÎME

Vegan, biologische en fairtrade huidverzorgings producten - skincare.comVanuit hun passie en droom voor ethisch en duurzaam ondernemen, hebben Isabel Coppens en Anke De Boeck hun eigen skincare merk CÎME neergezet. Een hip Belgisch merk met zeer doeltreffende, niet toxische én fairtrade beautyproducten die geschikt zijn voor de meest gevoelige huidtypes. Maak kennis met CÎME, natuurlijke huidverzorging die je eerlijk mooi maakt.

Superfoods uit de Himalaya
De actieve bestanddelen in de producten van CÎME zijn afkomstig uit de Himalaya. Anke vertelt: “Wij kiezen doelbewust voor bergplanten uit de Himalaya omdat ze op een hoogte van 3000 meter moeten overleven in extreme weersomstandigheden en ze daardoor de meest krachtige actieve bestanddelen bezitten.” De biodiversiteit in de Himalaya is de grootste inspiratiebron bij de creatie van CÎME producten. Het beste van eeuwenoude tradities en planten uit de Himalaya wordt verzameld en verwerkt tot een hoogstaand product mét een verhaal. De duurzame verzameling van in het wild groeiende planten en de biologische teelt van kruiden gebeurt in samenwerking met boeren en boerinnen uit Nepal. Dat op een 100% fairtrade basis: CÎME assisteert haar Nepalese partners bij het volledig productie-, distillatie- en exportproces én betaalt een eerlijke prijs.

Eerlijke huidverzorging
Wat CÎME verkoopt is goed voor de natuur, goed voor dieren én goed voor jou! Alle producten zijn natuurlijk, biologisch en hebben een ECOCERT label. Door CÎME producten te gebruiken zorg je ervoor dat de arbeiders een eerlijk loon krijgen en steun je de lokale economie in de Himalaya. Daarnaast schenkt het merk voor elk verkocht product een deel van de opbrengst aan ‘Little Doctors’, een scholenprogramma van de NGO Nepal Trust.

Uitgebreid assortiment
Beleef een heerlijk spa-moment en trakteer jezelf op een aromatisch bad met de Magnificent Mandarine Bodyscrub & Badzout. Smeer je in met een bodylotion op basis van groene thee en je verwenmoment is compleet. De absolute topper uit het assortiment is l’Huile by CÎME. Dit is een 100% natuurlijke droge olie dat de huid, nagels en het haar voedt en revitaliseert. Het product wordt ook veel gebruikt door zwangere vrouwen. Ideaal om te smeren tegen striemen en om de huid soepel te houden, maar veel minder vettig dan andere typische oliën. Daarnaast is het 100% natuurlijk, dus ook perfect te gebruiken na de geboorte, bijvoorbeeld als badolie in het babybadje. Naast deze producten kun je bij CÎME onder andere terecht voor heerlijke gezichtscrèmes, reinigingslotions, een serum en handcrème. De aantrekkelijke designs op de verpakking is het werk van de Belgische illustratrice Sashi Dammekens. Zij heeft voor elk CÎME product een eigen aquarel ontworpen.

Over CÎME
Met hun eigen vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen willen Isabel Coppens en Anke De Boeck, de dames achter CÎME, een inspiratie zijn voor andere starters en ondernemers. De CÎME producten zijn cruelty free, niet getest op dieren, biologisch (met Cosmos of Ecocert Greenlife-certificaat) en bevatten geen afgeleiden van petroleum, synthetische parfums, parabenen of phenoxyethanol. Daarnaast schenkt CÎME bij de verkoop van elk product een deel van de opbrengst aan het ‘Little Doctors’ schoolproject in de Nepalese Himalaya. Het assortiment is verkrijgbaar via www.cime-skincare.com en bij diverse verkooppunten in binnen- en buitenland.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.