PERSBERICHT – Tweetalige, vrolijke kinderboeken: Apenstreken met Tooby

Tweetalige, vrolijke kinderboeken: Apenstreken met ToobyAapje Tooby beleeft in zijn boeken kleine avonturen vol apenstreken en spelenderwijs leert hij de natuur nog beter kennen. De kartonnen kinderboeken zijn op de eilanden Curaçao, Bonaire en Aruba razend populair. Sinds Tooby de reis naar Nederland heeft gemaakt, praat hij niet alleen Papiaments, maar zijn de verhalen in het Nederlands én Engels geschreven. Het aapje verovert met de zes tweetalige boeken, een korte animatiefilm en reken-posters in hoog tempo de harten van vele kinderen.

Tooby is bedacht door Willemijn Jussen, geboren en getogen op Curaçao. Zij bedacht en tekende aapje Tooby om via zijn verhalen in de kinderboeken in te gaan op waarden, normen en algemene ontwikkeling bij kids. Onderwerpen als ‘de aarde is rond’, ‘welke dieren zijn nachtdieren’ en ‘stelen mag niet’ komen hierbij aan bod. Natuurlijk verliest zij de vrolijkheid en het gezellige moment om met je kind samen te lezen niet uit het oog. Vandaar dat de kinderboeken rond ‘apenstreken’ van Tooby zijn geschreven en getekend.

Grappige verhalen met boodschap
Samen met haar man en schrijver Bas Jussen heeft Willemijn zes kinderboeken Apenstreken met Tooby gemaakt. Vrolijke, kartonnen boekjes vol kleur en een grappig verhaal waarin spelenderwijs een boodschap over de natuur wordt gebracht. Aapje Tooby maakt namelijk veel vrienden en leert bijvoorbeeld flamingo Flingo en Bono de olifant kennen en hij duikt onderwater waar hij kennis maakt met vissen en anemonen. De leuke kinderverhalen worden op Curaçao, Bonaire en Aruba ook in lesprogramma’s op school gebruikt.

Engels en Nederlands
Het echtpaar Jussen woont inmiddels in Limburg en aapje Tooby is meeverhuist naar Nederland. Vol enthousiasme zijn de zes verhalen omgezet naar Nederlands en Engels. De Apenstreken met Tooby kunnen hierdoor worden voorgelezen aan jonge kinderen, en zo kan er ook kennis worden gemaakt met de Engelse taal. Dubbelop leerzaam, maar bovenal leuk.

Aapje Tooby ontwikkelt zich steeds verder en verschijnt ook al in een animatiefilm ‘Tooby en de Bosbende’. Willemijn: “Scholen op Curaçao waren blij met de film vanwege de milieubewuste boodschap. Wij hopen dat de tekenfilm ook in Nederland op basisscholen of in de bioscoop een succes kan worden.”

Verkoopinformatie
Tooby slingert in de tussentijd verder en naast zijn lessen over het milieu helpt het aapje ook met rekenen. Met de posters ‘vermenigvuldigen met Tooby’ en ‘optellen met Tooby’ wordt rekenen ineens een stuk leuker! De zes titels van Apenstreken met Tooby zijn: De veer van Flingo; Een duik in het diepe; Een reis naar de maan; In het donkere bos; Yboot en De rommelzooi. Zowel de boekjes (€ 9,95) als posters (€ 15,95 per set) zijn te bestellen via www.jusstpublish.nl. De boekjes van Tooby zijn interessant voor kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar, om aan kleintjes voor te lezen en voor groep 3/4 om zelf lezen. Voor kinderen van tweetalige ouders of voor ouders die hun kinderen vroeg willen laten kennis maken met een tweede taal (Engels).


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.