PERSBERICHT – Strijd om the Next Hippest Shop barst los

Webshopverkiezing 2016 - The Next Hippest Shop - hippeshops.nlHippeShops gaat dit najaar op zoek naar The Next Hippest Shop 2016. Vanaf 30 oktober gaan 50 genomineerde shops uit Nederland en België de strijd aan om tot allerhipste webwinkel van 2016 te worden verkozen. Bezoekers kunnen dagelijks stemmen op hun favoriete webshop en maken, als dank voor hun stem, kans op een HippeShops Goodiebox Deluxe. De 10 shops met de meeste stemmen gaan door naar de finale en worden door een deskundige jury beoordeeld. Medio december zal bekend worden wie er met de felbegeerde titel vandoor gaat.

Online shoppen op z’n hipst
HippeShops biedt fervente online shoppers de kortste weg naar de leukste musthaves op ’t web. Verrassend, vernieuwend en professioneel, dát zijn de webwinkels waar webredacteur Caroline Kilsdonk en haar team naar zoeken op internet. Om alleen de allerhipste shops die absoluut een bezoekje waard zijn te selecteren, introduceerde HippeShops in 2010 de unieke Hip Scan, een gratis service voor webshops. Kilsdonk: “Als redactie letten we niet alleen streng op uitstraling, originaliteit en hipheid, maar we controleren ook of de shopvoorwaarden volgens de wetgeving voor webwinkelen worden nageleefd. Een hip ogende webshop met onduidelijke voorwaarden of een rammelend retourbeleid wordt afgewezen. Na het geven van verbetertips blijkt vaak dat shops niet goed op de hoogte zijn van de wettelijke verplichtingen die je als webwinkelier hebt.

Nog niet ontdekt door de grote massa
In 2016 is de inmiddels zeer gewilde HippeShops Goodiebox Deluxe tot de nok toe gevuld met unieke lifestyle, beauty, fashion items en bijzondere baby- en kinderproducten die je niet of nauwelijks ergens anders zult tegenkomen. Kilsdonk: “We zien vaak dat vooral de wat kleine webwinkels die bij ons zijn aangesloten de meest originele producten verkopen en vaak echte online trendsetters zijn op het gebied van wonen, mode en lifestyle en kids. Deze producten blijven na een tijdje niet onopgemerkt door de grote winkelketens die de items vaak kopiëren en als massaproduct aanbieden. Erg jammer dat de grote namen aan de haal gaan met unieke ontwerpen van vaak startende ontwerpers en webshops, maar aan de andere kant zijn we trots dat we juist deze beginnende shops een populair podium kunnen bieden voor hun hippe collecties die nog niet door de massa zijn ontdekt”.

Stemmen
Van 30 oktober tot en met 14 december kunnen bezoekers stemmen op de allerhipste shop van 2016. Daarna worden zo snel mogelijk de winnaars van de goodieboxen bekend gemaakt en weten we welke shop zich The Next Hippest Shop 2016 mag noemen. De winnende shop verdient naast eeuwige roem ook een fantastisch prijzenpakket met trainingen, tools en een persbericht, waarmee de winnende webshop zich nog beter kan profileren op het wereld wijde web.

Overige afbeeldingen: