PERSBERICHT – Storm inspiratiebron voor sieradencollectie Corina Rietveld

Storm inspiratiebron voor sieradencollectie Corina RietveldBij het opruimen van de ravage na een grote storm vond Corina Rietveld veel afgewaaide takken. Ze was geraakt door de fraaie takken, waarvan er zelfs al een aantal in de knop zaten. Normaal zie je deze takjes niet omdat ze aan de boom groeien en bloeien. Geïnspireerd door deze schoonheid heeft Corina de After The Storm Collectie ontworpen. Een speciale serie sieraden waarin deze prachtige takjes de hoofdrol spelen en zo alsnog tot bloei kunnen komen.

De bijzondere After The Storm collectie bestaat uit een serie handgemaakte oorbellen, armbanden, ringen en kettingen in 925 zilver, waarvan een aantal gecombineerd met edelstenen in natuurlijke tinten.

Sieraden afgegoten in zilver
De gevonden takjes in de knop heeft Corina afgegoten in zilver waarbij de structuur mooi bewaard is gebleven. Een aantal zilveren takjes zijn glanzend gepolijst, waardoor ze de lichte zilveren kleur hebben. Daarnaast zijn er een aantal gepatineerd, waardoor ze een donkere kleur krijgen. Dit geeft de sieraden een natuurlijk karakter dat perfect past bij de takjes. De collectie kan perfect onderling worden gecombineerd, zodat je een complete set kunt samenstellen.

Sieraden met edelsteen
Bijzonder zijn de sieraden waarin een edelsteen is verwerkt. Door de toevoeging van edelstenen als peridot, amethist of rookkwarts krijgen de sieraden een extra betekenis. Bijvoorbeeld de ring met citrien, waarvoor een tak is gebruikt die nog mooi in de knop zat. Citrien staat voor zelfvertrouwen, individualiteit, energie en levensvreugde. Door het toevoegen van deze subtiele edelsteen is het alsof de knoppen ontluiken. De lange oorhangers met witte kwarts zijn geweldige blikvangers in je oren. Spiritueel gezien is de witte kwarts een geneeskrachtige steen dat zorgt voor balans in je lichaam. Daarnaast zijn het prachtige oorbellen met een knipoog naar de natuur.

Over Corina Rietveld Jewelry
Sieraadontwerpster Corina Rietveld startte in 2003 met het ontwerpen van haar eigen sieraden collecties. Door het combineren van bijzondere materialen en het op een vernieuwende manier toepassen van oude technieken ontstaan er bijzondere sieraden, zoals de muizentrap sieraden. Maar ook originele borduursieraden en sieraden van zilver in combinatie met hout. Een ding is zeker: met een sieraad van Corina Rietveld draag je altijd iets bijzonders. Bekijk de complete collectie op www.corinarietveld.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.