PERSBERICHT – Sensory Tools biedt hulpmiddelen voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen

Sensory Tools biedt hulpmiddelen voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemenOnlangs werd bekend dat tot wel 35% van de basisschoolkinderen problemen heeft met de verwerking van prikkels. Zij ervaren concentratieproblemen, zijn dromerig of vertonen juist druk gedrag. De vraag naar speciale producten en middelen om kinderen te helpen stijgt. Sensory Tools komt tegemoet aan deze vraag, met een mooi scala aan sensorische producten en hulpmiddelen.

Senseez
Rustig aan tafel zitten, huiswerk maken of een boek lezen is lang niet voor elk kind vanzelfsprekend. Voor kinderen die moeite hebben met stilzitten, overgevoelig zijn voor prikkels of juist prikkels opzoeken ontwikkelde het Canadese merk Senseez speciale vibrerende kussens. Het trilmechanisme helpt kinderen tot rust te komen en zich te concentreren. Ideaal voor thuis, maar ook prima te gebruiken op school of onderweg. De kussens zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke vormen voor zowel jonge kids als pubers.

Chewigem
Veel kinderen hebben de behoefte om ergens op te kauwen of bijten. Dit vermindert spanning en helpt om beter te concentreren. Maar fijn is het niet: natte mouwen, kapotte koordjes en stukgebeten pennen. Om discreet tegemoet te komen aan de kauwbehoefte heeft Chewigem een leuke sieradenlijn ontworpen waar kinderen vanaf 3 jaar veilig op kunnen kauwen. Ze zijn verkrijgbaar als armband of ketting, maar ook in allerlei leuke vormen, zoals een afstandsbediening, telefoon of handige potlood doppen. De Chewigem producten worden ook veel gebruikt door volwassenen en kinderen met autisme of ADHD.

Mohdoh
Ook geuren kunnen een rustgevend effect hebben op zowel kinderen als volwassenen. Mohdoh combineert de eigenschappen van essentiële oliën met putty. Door het kneden van de kleurrijke klei komt de geur vrij, die vervolgens een positieve werking heeft op lichaam en geest. De aromatheraputty van Mohdoh is puur natuur en compleet recyclebaar.

Verkoopinformatie
Sensory Tools is distributeur van Senseez, Chewigem en Mohdoh in de Benelux. Daarnaast wordt het assortiment geleidelijk aan uitgebreid met meer producten die de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen stimuleren. Ook kun je bij Sensory Tools terecht voor coaching materialen. Producten van bovenstaande merken zijn te koop bij diverse (web)winkels, scholen, instellingen en praktijken, waaronder Educadora Webshop en Toys & Tools. Geïnteresseerde (web)shops die producten van deze merken willen verkopen, kunnen contact opnemen.

Over Sensory Tools
Sensory Tools is een groothandel die gespecialiseerd is in sensorische producten en hulpmiddelen. Eigenaressen Nicole Dijkstra en Suzanne van der Star hebben samen een flinke dosis ervaring in de in- en verkoop van sensorische producten en materialen. Met merken als Senseez, Chewigem en Mohdoh in het portfolio levert Sensory Tools een uitgebreide collectie sensorische producten van hoge kwaliteit aan (web)winkels, instellingen, scholen en therapie-praktijken. Kijk voor meer informatie op www.sensorytools.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.