PERSBERICHT – On The Rocks lanceert boomvrije Marble collectie

Hardcover Rockbook White Marble - paperontherocks.comDuurzaam, gemaakt van steen en nu ook in een stijlvol marmer design! Het luxe notitieboeken-merk On the Rocks, opgericht door impact ondernemer Anne Pleun van Eijsden, brengt een exclusieve lijn van duurzame Rockbooks uit. De nieuwe Marbles serie bestaat uit notitieboeken gemaakt van duurzaam steenpapier, in een marmer design.

Wat is een Rockbook?
Een Rockbook is een boomvrij notitieboek gemaakt van steenpapier. De Rockbook collectie wordt duurzaam geproduceerd in Nederland. Dit innovatieve en duurzame materiaal wordt gemaakt van steengruis (calciumcarbonaat) gebonden met een deel gerecycled HDPE, is recyclebaar, zorgt voor een uiterst luxe schrijfervaring en is ook nog eens waterbestendig. Met notitieboeken van On the Rocks zorg je voor een verminderde footprint: er worden geen bomen gekapt, er wordt minder energie verbruikt en helemaal geen water of bleek gebruikt tijdens het productieproces.

De Marble collectie
Het idee voor de Marble collectie is ontstaan door klantonderzoek waarbij een grote fan-base werd gevraagd welk design zij graag willen zien. Daar kwam het marmer design in een dikkere Rockbook variant uit. De exclusieve Marble Rockbooks zijn niet alleen een leuk cadeau, maar ook een duurzame must-have voor iedereen die graag op papier schrijft, tekent of inspiratie vastlegt. Tegelijkertijd verklein je jouw ecologische voetafdruk door te kiezen voor een papier-alternatief zonder hout-vezels. Met een dikte van 144 pagina’s zijn de schriften ideaal voor langdurig gebruik. Er zijn drie verschillende Marble edities: Black, White en Pink.

De Marble Rockbooks zijn verkrijgbaar voor € 17,95 per boek of als set van 3 voor € 49,95.

Over Paper on the Rocks
Het bedrijf On the Rocks, van de Amersfoortse Anne Pleun van Eijsden, ontwikkelt en verkoopt luxe notitieboeken gemaakt van duurzame papier alternatieven, zoals papier gemaakt van steenafval (Rockbook) en landbouwafval (Leafbook). En dat is hard nodig omdat volgens On the Rocks en veel natuurorganisaties de traditionele papierindustrie een te negatieve impact heeft op onze planeet. Jaarlijks wordt er 2 miljoen hectare bos voor de papierindustrie gekapt. Daarbij worden mensen en dieren verdreven, de biodiversiteit krimpt door het herplanten van uitheemse boomsoorten en kost het maken van papier enorm veel energie en water.

Daar moet verandering in komen! Daarom investeert On the Rocks 5% van iedere verkoop in herbebossing en natuurbeschermingsinitiatieven. Zijn de boeken vol? Dan is het leuk om ze te bewaren of anders kunnen ze worden gerecycled. Bekijk de complete collectie op www.paperontherocks.com.


E
xtra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.