PERSBERICHT – Puik Art viert vijfjarig bestaan met nieuwe naam en comfortabele design fauteuil

Fauteuil DOST geel - puikdesign.nlDit jaar viert het Nederlandse label Puik Art het 5-jarig bestaan. Voor oprichters Daan en Freek een uitgelezen moment om te reflecteren en een frisse wind door het bedrijf te laten waaien. Puik Art gaat vanaf nu verder onder de naam Puik en viert dit met een geheel nieuwe collectie van tien designs, waaronder de fauteuil Dost.

Vijf jaar geleden zijn Freek Claessen en Daan Gescher met een origineel idee een bedrijf gestart: Puik biedt jonge getalenteerde productdesigners de kans om hun product op de markt te brengen. De ontwerpers leveren een design aan en Puik regelt vanaf daar het gehele traject tot aan de winkel. Ondertussen bestaat de gehele collectie uit 30 design-items, die worden verkocht aan ruim 300 winkels wereldwijd.

Nieuwe koers – Puik Art wordt Puik
Een nieuwe art-director werd aangenomen: Tineke Beunders van Ontwerpduo. Onder haar leiding is de huisstijl van Puik compleet vernieuwd: een nieuwe naam, nieuwe website en nieuwe samenwerkingen met bekende ontwerpers als Lex Pott en Frederik Roijé. Hiermee wordt een compleet nieuwe collectie neergezet. Waar de focus eerst lag op klein meubilair en woonaccessoires, switcht Puik nu richting groter meubilair.

De oude bedrijfsnaam bleek de associatie te wekken dat Puik Art om kunst draait, terwijl het eigenlijk om design draait. Wat echter niet veranderd is, is de essentie van dit woord, waar Daan en Freek nog altijd voor staan: eerste klas, perfect, pico bello en uitstekend. Puik is selectief. In wat ze doen en met wie ze werken. De collectie bevat de beste ontwerpen van designers, die net zo kritisch zijn als de oprichters.

Fauteuil: a hug for your home
Een wollen loungestoel, geïnspireerd door een van onze grootste basic human needs: comfort. Deze uitnodigende, knusse stoel is ontworpen om een gevoel van verlichting en veiligheid te creëren. Of je nu een slechte dag hebt of weg wilt kruipen met een goed boek, enkele momenten van rust in de DOST is zo opbeurend als een knuffel van een oude kameraad. Fauteuil Dost is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren voor € 1000.

puik – the dutch touch
Dutch design teruggebracht tot een collectie van essentials. Een smaakvolle lijn meubels en accessoires van de beste Nederlandse ontwerpers. Puik selecteert, coproduceert, presenteert en levert direct van de bron. Om je huis te verlevendigen of je werkplek meer pit te geven. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van eersteklas materiaal. Alle items uit de collectie kun je shoppen via www.puikdesign.nl of koop je bij een van de 300 retailers. Inkopers kunnen terecht op internationale beurzen of tijdens pop-up evenementen.

 

Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.