PERSBERICHT – Papercrib lanceert minimalistische wieg van oersterk karton

Papercrib lanceert minimalistische wieg van oersterk kartonSteeds meer ouders kiezen ervoor om de baby in het begin op hun slaapkamer te laten. Voor wie geen ledikant naast het bed kan plaatsen is er nu een geweldige oplossing. De Papercrib is een duurzame en minimalistische wieg van stevig honingraatkarton waarin baby’s heerlijk én veilig kunnen slapen.

Een kartonnen wieg is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je aan de slag gaat met de baby uitzet. Toch is het een ideale oplossing voor de eerste maanden waarin de baby bij je op de kamer ligt. De Papercrib neemt weinig ruimte in, is licht in gewicht en snel in elkaar te zetten.

Papercrib
In Finland krijgen aanstaande moeders een doos met babyproducten van de overheid. Daarnaast dient de kartonnen doos als wiegje en zit er een passend matrasje bij. Op deze manier krijgen alle kinderen een gelijkwaardige start in hetzelfde wiegje. Dit idee inspireerde Tom en Marlies en heeft hen doen besluiten een soortgelijke wieg in Nederland te introduceren; de Papercrib.

Ontwerp je eigen wieg
De Papercrib is standaard verkrijgbaar in een witte uitvoering. Daarnaast kun je via de handige online designtool een Papercrib samenstellen naar eigen wens. Ontwerp de wieg in een andere kleur of laat er de naam van jullie kleine spruit op drukken. Of gebruik een mooie spreuk, foto of afbeelding en creëer jullie eigen unieke wieg. Super origineel!

Duurzaam slapen
Schaf je de Papercrib aan voor je baby, dan draag je bij aan onze circulaire economie. Zowel de wieg als de verpakking zijn namelijk duurzaam geproduceerd in Nederland, bevatten geen afvalstoffen en kunnen volledig gerecycled worden. Door de honingraatstructuur van het karton is de wieg oersterk maar toch licht in gewicht, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. En het is geen hogere wiskunde, want de kribbe is binnen 5 minuten klaar voor gebruik en daarvoor heb je geen gereedschap, schroeven of spijkers nodig!

Veilig slapen
Natuurlijk staat veiligheid voorop. Daarom heeft de Papercrib een officieel CE-keurmerk. De wieg voldoet aan alle eisen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kun je de Papercrib opnieuw gebruiken voor een broertje of zusje. Marlies vertelt: “We hebben de wieg 20 keer in en uit elkaar gehaald en hij is nog altijd in goede staat. Als je hem netjes opbergt en droog bewaart, kan hij net zo lang mee als een normale wieg en kun je hem opnieuw gebruiken.”

Over Papercrib
Papercrib is een idee van Tom en Marlies. Tijdens haar zwangerschap kon Marlies geen wieg vinden die betaalbaar was én aan haar wensen voldeed. Tom besloot er zelf een te maken van oersterk honingraatkarton. De constructie bleek licht, duurzaam én 100% recyclebaar. Bekijk en bestel de kartonnen wieg voor € 120,- op www.papercrib.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.