PERSBERICHT – Ondernemers steunen elke dag een goed doel via Ruttedeeltuit.nl

Ruttedeeluit.nlEenzame ouderen een gezellig diner met entertainment bezorgen, pomphouders uit de grensstreek steunen of gedupeerden in Groningen een aardbevingsvrije woning aanbieden? Via Ruttedeeltuit.nl kunnen bedrijven en particulieren 365 onbekende goede doelen sponsoren.

Ruttedeeltuit is het eerste platform in de geschiedenis waar ondernemers de kans krijgen Nederland echt te helpen. Steun samen echte projecten en goede doelen in Nederland, die direct impact hebben op de maatschappij. Dit hele jaar helpen bedrijven via Ruttedeeltuit elke dag een ander goed doel of project.

Op de bres voor 365 goede doelen
Zo steunt het platform in januari Dress voor Succes: een succesvolle vrijwilligersorganisatie met 10 winkels in Nederland. Vrouwen met een uitkering kunnen hier terecht voor gratis representatieve kleding als zij een sollicitatiegesprek hebben. In veel gemeenten is Dress for Success inmiddels een gewaardeerde positieve schakel in de keten, die leidt naar re-integratie op de arbeidsmarkt. Ook springt Ruttedeeltuit op de bres voor Groningse gedupeerden van aardbevingsschade. Groningers wiens huis is beschadigd door aardbevingen en gedoe hebben met de NAM zijn vaak gedwongen te verhuizen. Er is echter een oplossing: een aardbevingsbestendige woning, gebouwd in korte tijd van duurzame materialen door Wapserveen BV. Deelnemers aan Ruttedeeltuit geven de gedupeerden weer een mooie en veilige woning. En op deze manier steunt de organisatie nog 363 kleinere, relatief onbekende doelen en projecten en helpt zo kinderen, ouderen en mede-ondernemers. Op de kalender is te zien wanneer een goed doel of project aan de beurt is.

Sponsor certificaten
Ondernemers kunnen kiezen uit 3 verschillende Sponsor certificaten: pakket Pechtold, pakket Dijsselbloem en pakket Rutte en dragen daarmee respectievelijk €500, €1000 of €1500 bij aan het goede doel. Aangezien Sponsoractiviteiten aftrekbaar zijn als bedrijfskosten is het fiscaal zeer aantrekkelijk om mee te doen als ondernemer. Sponsoren krijgen bovendien een vermelding op de website en in de e-mail nieuwsbrief. Ook particulieren kunnen bijdragen aan de 365 bijzondere projecten, door te kiezen uit een certificaat voor een week, maand, kwartaal of jaar. Particulieren sponsoren voor €1 per dag, dus afhankelijk van het gekozen certificaat komt dit uit op €7, €30, € 90 of € 365.

Ruttedeeltuit is in het bezit van een ANBI certificaat. Dit betekent dat de website voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan goede doelen. Belangrijk daarbij is dat het publiek altijd inzicht heeft in de gegevens en het functioneren van het goede doel. En ook niet onbelangrijk: omdat Ruttedeeltuit voorzien is van dit certificaat zijn periodieke schenkingen aan dit goede doel vaak voor een groot deel of helemaal fiscaal aftrekbaar.


Extra afbeeldingen:

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.