PERSBERICHT – Nieuw bij Houtspul: iconische lampen van Chap-O en designvogels van Draaj

Wandlamp Leonore - Atelier Pierre uit de serie Chap-O - houtspul.nlIn de zoektocht naar nieuwe ontwerpers met een ware passie voor duurzaam hout stuitte webwinkel Houtspul op twee bijzondere collecties. Een serie stijlvolle lampen gebaseerd op iconen uit vervlogen tijden van de Belgische ontwerpster Daisy Bohyn en de eigenwijze houten vogels van het Nederlandse merk Draaj. Echte eyecatchers met een verrassend design en een prachtige afwerking: de perfecte aanvulling op het assortiment van Houtspul.

Iconische lampen
Toen familiebedrijf Atelier Pierre de talentvolle designer Daisy Bohyn de mogelijkheid gaf een eigen collectie te ontwikkelen, greep ze die kans met beide handen aan. Ze ontwikkelde een unieke serie lampen met strakke ontwerpen die refereren naar iconen van toen, zoals de bolhoed, de zonnehoed en de oren van de nog altijd populaire Nijntje. De lamp met konijnenoren is een opvallende verschijning voor in de kinderkamer, maar door het minimalistische ontwerp ook erg leuk als designverlichting in de woon- of slaapkamer, net als de bolhoed en de zonnehoed. De lampen van de serie Chap-O zijn gemaakt van gelakt en gepolijst hout en voorzien van dimbare LED-verlichting om zelf de gewenste sfeer te bepalen.

Eigenwijze vogels
Hout leeft. Elk stuk vertelt met zijn jaarringen, nerven en noesten een eigen verhaal. Met liefdevolle toewijding laat de Nederlandse ontwerper Karim Eharruyen dit verhaal tot bloei komen in zijn objecten. Zoals de speelse houten vogels van zijn merk Draaj. Het losse lijfje en losse hoofdje nodigen je uit om het vogeltje precies de uitdrukking te geven die je zoekt. Misschien een beetje verlegen door het snaveltje schuin naar beneden te laten wijzen of brutaal met zijn snavel parmantig naar boven. Kortom: bijzondere vogels van duurzaam hout waarmee je het interieur zo een eigen draaj kunt geven!

Over Houtspul
Houtspul is een initiatief van Elmar, afgestudeerd meubelmaker en houten botenbouwer. Houtspul staat voor duurzame accessoires en decoraties van hout en bamboe met een verrassend design en een prachtige afwerking. Van praktische items zoals houten schalen en bamboeborden tot sieraden en plantenhangers: stuk voor stuk mooi vormgegeven en nét even anders. En niet onbelangrijk: Houtspul houdt van merken die op een verantwoorde manier met het milieu omgaan. Verantwoord genieten van hout dus!


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.