PERSBERICHT – Monday Mug en Monday Espresso maken maandagen iets om naar uit te kijken

Monday Mug en Monday Espresso - puikdesign.nlWe kennen allemaal het maandagochtendgevoel. Het gevoel dat de werkweek weer is begonnen en je fris en fruitig verwachtingen moet waarmaken. Dankzij Puik zijn de maandagochtenden voortaan iets om naar uit te kijken. De design kopjes Monday Mug en Monday Espresso maken het een stuk minder vervelend om vroeg op te staan. Klaar voor een lekkere kop koffie?

De Monday Mug en Monday Espresso zijn koffiekopjes die zich zowel in een modern als klassiek interieur thuis voelen. Natuurlijk mag je ze ook op andere dagen gebruiken! Je kunt de mokken opstapelen in de kast, wat zorgt voor een speels effect en waardoor je het overzichtelijk houdt. Door de hoogglanzende binnenkant en de zachte, matte buitenkant worden de zintuigen geprikkeld tijdens het drinken uit deze kopjes. Bovendien zijn ze hierdoor comfortabel om vast te houden, terwijl aan de binnenkant de koffie of espresso elegant vloeit.

Design koffiekopjes
De Monday Mug en Monday Espresso zijn ontworpen door Siebring & Zoetmulder. Dit duo ontwerpt alledaagse objecten waarbij er door specifiek aandacht te geven aan het verhaal, de verhoudingen en het materiaal een poëtisch karakter ontstaat. De verhoudingen van de koffiekopjes zijn geïnspireerd op de wiskundige ‘gulden snede’. De kopjes worden in het buitenland op ambachtelijke wijze geproduceerd. Tijdens het maken van de kopjes worden de pigmenten door vloeibaar porselein gemengd en in de mal gegoten, die vervolgens wordt gebakken en afgewerkt.

May your coffee be strong and your Monday be short
De Monday Mug en Monday Espresso zijn verkrijgbaar in een set van twee stuks voor € 25 en € 20. De kopjes zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, lichtblauw en donkerblauw. Later dit jaar wordt de Monday collectie uitgebreid met een lichtroze variant en een vaas in dezelfde stijl.

Over Puik
Sinds 2012 bieden Freek Claessen en Daan Gescher van Puik de beste ontwerpers van eigen bodem een podium om hun Dutch Design aan de man te brengen. Het resultaat? Een smaakvolle lijn meubels en accessoires van de beste Nederlandse ontwerpers. Puik selecteert, coproduceert, presenteert en levert direct van de bron. Om je huis te verlevendigen of je werkplek meer pit te geven. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van eersteklas materiaal. Alle designproducten uit de collectie kun je bekijken en bestellen via www.puikdesign.nl of bij een van de 300 retailers. Inkopers kunnen terecht op internationale beurzen of tijdens pop-up evenementen.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.