PERSBERICHT – Kleurrijke Ibiza-style Wayuu Mochila tassen brengen zomerse vrolijkheid

Kleurrijke Ibiza-style Wayuu Mochila tassen brengen zomerse vrolijkheid - morethanhip.nlEen hippe tas voor de zomer in trendy boho Ibiza-stijl. In vrolijke felle kleuren of juist in rustige en neutralere tinten. Maar altijd met de hand gemaakt en voorzien van een uniek patroon. Dat is de Mochila Wayuu bag. Een trendy musthave voor een super zomergevoel!

Wayuu Mochila bags worden met de hand gemaakt en geweven door vrouwen van het Wayuu volk in Colombia. Elke tas heeft een hip en uniek geometrisch patroon dat de cultuur en het leven van de Wayuu stam symboliseert. Dit maakt de Mochila tot een coole bohemian style tas die je een heerlijk zomergevoel bezorgt.

Praktische zomertas
De Wayuu Mochila tassen zijn met hun afmeting van 23 x 30 cm lekker groot en praktisch. Alles wat je meeneemt als je de deur uit gaat past er makkelijk in. Je sluit de tas af door het koord met de kwasten aan te trekken en er een knoop in te maken. Met de comfortabele geweven schouderband draag je je Mochila aan je schouder of kruislings. Gewoon zoals jij het prettig vindt. De Ibiza-style bags zijn verkrijgbaar voor € 99,95 en worden gratis thuisbezorgd. Maak er een stijlvolle zomer van met een prachtige Mochila bag!

Wayuu
De Wayuu (spreek uit als ‘Wah-You’) is een inheems Colombiaans volk. Het haken en weven van de Mochila tassen is een van de belangrijkste uitingen van de Wayuu cultuur, waarin de vrouwen het voor het zeggen hebben. Om de traditie levend te houden leert elke dochter tijdens de pubertijd haken en weven. De vaardigheid in het maken van de Mochila tassen wordt gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit. Elk ontwerp in een Mochila tas is uniek en vertelt een verhaal in kleuren, patronen en vormen. De vrouwen krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, waardoor de Mochila’s zijn uitgegroeid tot een inkomstenbron die de Wayuu in staat stelt om hun traditionele levenswijze te behouden. Met de aankoop van een Mochila tas doe je dus ook nog iets goeds.

Over MoreThanHip
Alle producten van MoreThanHip worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer willen de wereld een klein beetje beter maken en stellen hoge eisen aan de wijze waarop de artikelen worden gemaakt. Niet alleen eerlijke handel vinden zij belangrijk, maar ook productie in sociale omgevingen, zoveel mogelijk recycling en ambachtelijk handwerk. Dit levert unieke producten op, waarvan er vaak geen twee exact hetzelfde zijn. Ingrid: “Ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, tot de gebruiker in Nederland.” De bijzondere producten zijn verkrijgbaar via www.morethanhip.nl, in de showroom in Montfoort en in een groeiend aantal winkels in Nederland en België.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.