PERSBERICHT – Klassieke producten komen tot leven in de moderne designs van Ka-Lai Chan

Bokk Bar cognac leer - puikdesign.nlMet trots presenteert lifestylemerk Puik twee nostalgische ontwerpen van Dutch designer Ka-Lai Chan. De unieke peper- en zoutset ‘Boeien’, die elke gedekte tafel in één klap een originele en speelse uitstraling geeft en de robuuste (bar)krukken uit de serie Bokk. Krukken met een knipoog naar de vroegere geliefde (of gevreesde) bok in de gymzaal.

Ontwerpster Ka-Lai Chan wil met haar ontwerpen bestaande producten nieuw leven in blazen. Door het gebruik van weinig materialen, minimalistische lijnen en vormen is het modern design, maar toch esthetisch en functioneel. Ka-Lai vertaalt objecten van vroeger naar een hedendaags ontwerp en daarin staan de ambacht en beleving centraal, waardoor elk product zijn eigen verhaal vertelt. De ontwerpen Boeien en Bokk zijn hier een mooi voorbeeld van.

Lekker BOEIEN!
Designer Ka-Lai Chan laat met haar mondgeblazen ontwerp zien dat een peper- en zoutset wel degelijk een grote aanwinst kan zijn op een gedekte tafel. Het originele ontwerp van de Boeien shakers bestaat uit kurk en glas en heeft dankzij een bolle onderkant een speelse uitstraling. Bijkomend voordeel van dit eigentijdse ontwerp is dat de bodem uitneembaar is. Hierdoor zijn de kruiden gemakkelijk te vervangen en is de binnenkant eenvoudig te reinigen. Wie ga jij binnenkort verrassen met een gezellig diner? De set is verkrijgbaar voor € 20.

Op de BOKK
Was gym vroeger jouw favoriete schoolvak of ben je simpelweg toe aan wat nostalgie in huis? Dan zit je met de Bokk Stool en de Bokk Barstool gebeiteld. Beide ontwerpen van designer Ka-Lai Chan zijn geïnspireerd op het turntoestel ‘de bok’. Maar wees niet bang! Op deze kruk hoef je geen ingewikkelde turnoefeningen te doen. Blijf vooral lekker en comfortabel zitten en geniet van het prachtige stalen design en de geometrische, strakke lijnen van het vilten of leren kussen. Zowel de stoel als de barkruk zijn verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties, zoals in zwart leer of cognac. Met de diverse kleurtinten is er altijd een kruk die binnen jouw kamer perfect tot zijn recht komt. De Bokk Stool heeft een verkoopprijs vanaf € 200 en de Bokk Barstool vanaf € 250.

Over Puik
Het Amsterdamse Puik selecteert, coproduceert en levert Dutch design, waarbij de collectie is teruggebracht tot alleen essentials. Hierdoor is een originele lijn meubels en accessoires ontstaan van alleen de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Elk item op de website van Puik is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van hoogwaardig materiaal. Wil jij ook een accessoire of (klein) meubelstuk van Nederlands design in huis om jouw woning eigenheid en pit te geven? Neem dan een kijkje op de website voor de gehele collectie: www.puikdesign.com.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.