PERSBERICHT – KEK Amsterdam en textielontwerpster Roos Soetekouw creëren unieke collectie fotobehang

KEK Amsterdam en textielontwerpster Roos Soetekouw creëren unieke collectie fotobehangOntwerpster Roos Soetekouw studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute, ontwierp kamers voor The Hotel Exchange én heeft in samenwerking met KEK Amsterdam nu ook een unieke collectie fotobehang op haar naam staan. Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken verhaal en zorgvuldige detaillering, waarmee ze de kracht en schoonheid van textiel laat zien. Op basis van haar ontwerpen creëerde KEK Amsterdam supersterk fotobehang in vier verschillende designs, met elk een specifieke kleur.

Fungy fotobehang
De nieuwe collectie fotobehang van KEK Amsterdam is gebaseerd op de zogenaamde fungy-collectie van Roos Soetekouw. In deze collectie staan geweven patronen centraal, geïnspireerd op de vormen, kleuren en texturen van schimmels en andere micro-organismen. De collectie is uitgevoerd in de kleuren oudblauw, vaalroze, lichtgrijs en lichtgroen. Als materiaal is 165 grams extra mat vliesbehang gebruikt, een behangsoort die vele malen sterker is dan gewoon behang. Vliesbehang is bovendien supermakkelijk aan te brengen. Je hoeft alleen de muur in te smeren met lijm. Het fotobehang met ontwerp van Roos Soetekouw is verkrijgbaar in drie standaardafmetingen, maar kan ook op maat worden gemaakt. Vanaf € 149,95 voor een rol behang op het formaat 194,8 x 280 cm (4 banen).

Over Roos Soetekouw
Na haar afstuderen mocht textielontwerpster Roos Soetekouw kamers aankleden voor Hotel The Exchange. Het is het begin van een indrukwekkend portfolio, met onder meer bijzondere collecties, succesvolle tentoonstellingen en vermeldingen in gerenommeerde vakbladen. Dankzij haar modeachtergrond ontwikkelde Soetekouw een talent voor het selecteren van gewaagde kleurencombinaties en het combineren van verschillende materialen om luxe stoffen te creëren.

Over KEK Amsterdam
Van geschilderde bloemen uit de Gouden Eeuw tot wandvullende tekeningen uit kinderboeken: de behangcollecties van KEK Amsterdam zijn verrassend en verfrissend. Familiebedrijf KEK Amsterdam is in 2010 opgericht door Evert, Bas en Barbara Kok, die samen een ideaal team vormen. Hun producten zijn verkrijgbaar via www.kekamsterdam.com en bij tal van verkooppunten in binnen- en buitenland.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.