PERSBERICHT – Kans op huidkanker Nederlandse kinderen onnodig hoog

Kans op huidkanker Nederlandse kinderen onnodig hoog - uv-fashions.nlNiet roken of drinken, goed kijken voordat je oversteekt en naar huis zodra de lantaarnpalen aan gaan. Als ouder doe je er alles aan om je kind te beschermen. Toch? Of speelt jouw kind ook weleens onbeschermd op het strand? Even een zandkasteel bouwen kan vast geen kwaad…

Maar wist je dat onbeschermd zonnen als kind het risico op kanker op latere leeftijd verhoogt? En dat meer mensen huidkanker ontwikkelen door onbeschermd zonnen dan longkanker door roken? Ouders zijn (onnodig) verblind voor de gevaren van de zon. Een gedragsverandering is dan ook hard nodig. Wees bewust van de gevaren van de zon en werk samen aan een huidkankervrije generatie! (Bron: The Skin Cancer Foundation)

Kinderen en UV-straling
Buitenspelen is gezond, leren we onze kinderen. Gelukkig is dat ook zo! Kinderen bewegen in het zonnetje en de frisse lucht met hun vriendjes. Goed voor o.a. de aanmaak van vitamine D, maar toch kan UV-straling helaas levensgevaarlijk zijn. Bij elke keer dat je verbrandt, stijgt de kans dat je huidkanker krijgt. Een kinderhuid is extra kwetsbaar: diep in de huidcellen kunnen als het ware ‘littekens’ ontstaan die kinderen hun leven lang meedragen. Hoe meer ‘littekens’, hoe groter het risico dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen. (Bron: KWF Kankerbestrijding)

Bewustwording
Landen als Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland zijn al veel verder in de ontwikkeling van het bewustzijn omtrent de gevaren van de zon. Maar omdat deze landen meer zonuren kennen en de UV-straling hier sterker is, betekent dat niet dat wij in Nederland ongeschonden uit de strijd komen. Ook hier moeten mensen zich bewust worden van de gevaren van de zon. Verbranding is verbranding en UV-straling kan levensgevaarlijk zijn!

De juiste zonbescherming
Je kind (en jezelf!) beschermen tegen de verbranding van de zon is eigenlijk heel eenvoudig: smeren, kleren en weren. Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor 30, bescherm de huid met UV-beschermende kleding en zwemkleding en zoek de schaduw op tussen 12 en 15 uur. Deze zonbeschermingsformule geldt óók voor kinderen met een donkere huid: schadelijke UV-straling zal immers altijd sporen achterlaten, ook als deze niet direct zichtbaar zijn. Voor de aanmaak van vitamine D is het zonlicht dat kinderen opvangen via het gezicht en de handen overigens al voldoende. De cijfers zijn erg confronterend, maar gelukkig biedt UV-Fashions de helpende hand en brengt passende oplossingen om huidverbranding tegen te gaan. Door de denkwijze te veranderen én hiernaar te handelen, werken we samen aan een verbrandvrije generatie!

Beschermende kleding van UV-Fashions
Jan Willem van der Sterre verloor zijn vader aan huidkanker. Toen hij ontdekte dat UV-kleding in Nederland nog niet verkrijgbaar was, besloot hij zelf het verschil te maken en UV-werende kleding te importeren. Inmiddels is UV-Fashions uitgegroeid tot Europa’s grootste aanbieder van modieuze UV-kleding voor dames, heren en kinderen. In het assortiment zijn enkel A-merken te vinden, zoals zwemkleding van Snapper Rock, Cabana Life, Playshoes en de zonnehoeden van Dorfman Pacific, Scala en Coolibar.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.