PERSBERICHT – Kamana brengt Nepalese woonaccessoires met een vleugje Nederlandse nuchterheid

Kamana brengt Nepalese woonaccessoires met een vleugje Nederlandse nuchterheidKamana is nieuw inspirerend lifestyle merk dat is opgezet vanuit Nepal. Eigenaresse Lisette Baas werkt nauw samen met jonge Nepalese ondernemers, designers en vaklieden. Alle producten in de collectie, van woonaccessoires tot sjaals en van sieraden tot aardewerk, zijn handgemaakt en op een eerlijke manier geproduceerd.

Eigenaresse Lisette woont zelf ook in Nepal. Het idee voor Kamana ontstond toen ze op zoek ging naar producten om haar huis in te richten. Lisette vertelt: “Ik zag massa’s geïmporteerde producten uit China en India in het straatbeeld, terwijl er zo veel mooie, eerlijke producten en initiatieven in dit land zijn, gedreven door talent en creativiteit van jonge ondernemers. Ik vond dit fantastisch om te zien en besloot dit te ondersteunen door mijn ideeën voor woonaccessoires en lifestyle producten door deze kanjers te laten produceren.

Vakmanschap en creativiteit
In Nepal reizen er dagelijks ongeveer 2000 jongeren het land uit, op zoek naar werk en geluk elders ter wereld. Daarom besloot Lisette dat ze naast de artiesten en de vaklieden die de producten maakten, ook andere jonge ondernemers een kans wilde bieden en een bijdrage willen leveren aan het creëren van werkgelegenheid. Zodoende heeft ze bewust besloten dat ze de gehele webshop in Nepal wilde laten ontwikkelen.

Producten met een gezicht
De missie van Kamana (“wens” in de Nepalese taal) is om de producten tot leven te brengen en Nederlandse consument kennis te laten maken met de fascinerende en veelal onbekende wereld erachter. Dit doen ze door je een kijkje achter de schermen te geven tijdens het productieproces en door het persoonlijke verhaal van de ondernemers en vaklieden te delen. Hiermee geven ze hun producten een gezicht en brengen ze Nepal voor de Nederlandse consument een stukje dichterbij.

Nepalese masterpieces
De collectie van Kamana bestaat uit sieraden, servies, kussenhoezen, sjaals, plaids, vilten onderzetters en traditionele eetkamerbankjes. Stuk voor stuk unieke masterpieces, geproduceerd op een eerlijke manier. 100 % Nepalees handwerk met een vleugje Nederlandse nuchterheid. Bekijk de complete collectie op www.kamanalifestyle.com.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.