PERSBERICHT – Kaartenset van Lieverdeliefste versterkt zelfvertrouwen en eigenwaarde van kinderen

Ik ben Ik kaartenset - Kinder Affirmatie Kaarten website - lieverdeliefste.nlAffirmatiekaarten zijn voor volwassenen al redelijk bekend. Bijzonder is dat ze er nu ook speciaal voor kinderen zijn. Lieverdeliefste presenteert de ‘Ik ben Ik kaarten’ met affirmaties die kinderen helpen met het formuleren van positieve gedachten. Ze ondersteunen het gevoel dat het kind er mag zijn en hebben een versterkend effect op het zelfvertrouwen.

Een affirmatie is een korte zin die je tegen jezelf zegt. ‘Affirmatie’ komt uit het Latijn en betekent ‘versterken’ of ‘bekrachtigen’. Als dit positieve affirmaties zijn kunnen ze het zelfvertrouwen versterken. Dat komt omdat onze hersenen vaak geloven wat ze horen. Door dagelijks positieve affirmaties tegen jezelf te zeggen sta je positiever in het leven en zit je lekkerder in je vel.

Elk kind mag er zijn
De Ik ben Ik kaartenset is bedacht en uitgebracht door Karien Kupers. Als leerkracht in het basisonderwijs raakte ze een aantal jaar geleden overwerkt. Ze had het gevoel dat er te vaak cognitief naar kinderen wordt gekeken en dat ze ontzettend veel moeten. Het idee ontstond om iets te maken dat kinderen helpt om hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. ‘Er mogen zijn’ is een basisgevoel dat elk kind zou moeten hebben. De ‘Ik ben Ik kaartenset’ ondersteunt dit gevoel. Elke kaart bevat een positieve affirmatie vanuit de ik-vorm of een compliment in de jij-vorm. Er zijn steeds een ‘ik’ en een ‘jij’ kaart die bij elkaar passen. Bijvoorbeeld: “Ik ben het waard om liefde te krijgen” en “Jij bent om van te houden”.

Mooie illustraties
De set bestaat uit 50 fullcolour kaarten op A6 formaat. De kaarten bevatten vrolijke, vriendelijke en krachtige illustraties van totemdieren en abstracte achtergronden. 25 kaarten zijn geschreven in de ik-vorm en 25 kaarten in de jij-vorm. De kaarten die geschreven zijn in de jij-vorm zijn gemakkelijk om te zetten naar de ik-vorm, waardoor ze op meerdere manieren te gebruiken zijn. De set kaarten is vanaf 15 december verkrijgbaar voor € 27,95 en wordt geleverd in een stevig doosje met deksel.

Reizende tentoonstelling
Vanaf januari 2020 gaat een aantal kaarten uit de set op reis door Nederland en België, zodat deze op verschillende plekken terecht komen. Scholen en instellingen kunnen zich hiervoor aanmelden en kunnen dan zelf met de kaarten en de extra materialen aan de slag.

Over Lieverdeliefste
Karien Kupers combineert haar liefde voor kunst met het werken met kinderen. Ze begon haar carrière als leerkracht in het basisonderwijs maar raakte overwerkt en viel uit. Dit heeft haar laten nadenken over haar echte motivaties in het leven. Altijd al heeft ze illustraties willen maken met gevoel en betekenis. Illustraties waarmee ze mensen kan raken. Ze wil niet alleen tekenen, maar ook iets be-tekenen. Naast het maken van illustraties geeft ze ook workshops, kunstlessen en kinderfeestjes. Haar motto: “Droom, wens en doe wat je het lieverdeliefste doet”. Bekijk haar werk op www.lieverdeliefste.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.