PERSBERICHT – JerseyKoe.com opent barbecue seizoen met vleespakketten van exclusieve Jersey runderen

JerseykoeZo langzamerhand wordt het weer tijd om de barbecue uit de schuur te halen en te genieten van de eerste zonnestralen. Hoe kan dat beter dan met rundvlees dat niet alleen ontzettend lekker is, maar ook duurzaam geproduceerd is en waarbij je zeker weet dat het dier een stressvrij leven gehad heeft?

JerseyKoe.com biedt diverse barbecue pakketten, waarmee je in een keer al het vlees voor je barbecue in huis haalt. De barbecue pakketten zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar en bevatten onder meer burgers, worstjes en steaks. Geniet van lokaal geproduceerd rundvlees van goed verzorgde Jersey runderen uit Kamperveen. Hiermee weet je precies waar je vlees vandaan komt en hoe het dier geleefd heeft.

Geen massaproductie
Jersey koeien zijn kleine, lichtbruine melkkoeien die oorspronkelijk afkomstig zijn van het Kanaaleiland Jersey. Doordat dit koeien ras klein blijft, is het vlees niet interessant voor massaproductie. Je vindt het vlees dan ook niet zomaar in de supermarkt. Zonde, want het is ontzettend smaakvol. Het vlees heeft een uitgesproken smaak, die versterkt wordt doordat de dieren veel buiten zijn en dus veel beweging krijgen.

Kwaliteitsvlees
De manier waarop de Jersey kalveren opgroeien levert rundvlees van hoge kwaliteit op. De runderen hebben het goed. Zodra het weer het toelaat lopen ze door de weilanden rondom het bedrijf. In de winter staan ze in ruime stallen en ze krijgen uitsluitend natuurlijke voeding te eten. “De behoeften van de koeien staan altijd voorop, zij zijn de kern van ons familiebedrijf. Als het dier het goed heeft, zie je dat terug in het eindproduct.” vertelt eigenaar Christiaan Koers. Consumenten zijn dan ook van harte welkom op de boerderij om zelf te zien hoe de boerderij gerund wordt en hoe de dieren leven.

Over JerseyKoe.com
JerseyKoe.com is een initiatief van Melkveebedrijf Koers-Berendsen, een familiebedrijf dat inmiddels door de vijfde generatie gerund wordt. Duurzaam produceren en dierenwelzijn staan hoog in het vaandel. Zo bepalen de koeien zelf hun dagritme, komen ze veelvuldig buiten en ervaren ze zo min mogelijk stress. Aan de andere kant weten consumenten waar hun vlees vandaan komt en hoe het dier geleefd heeft. Het vlees is traceerbaar, persoonlijk en van hoge kwaliteit. Lees meer over de boerderij en de barbecue pakketten op www.jerseykoe.com.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.