PERSBERICHT – Hygge ten top: muffins eten met je hond

Na de warmste zomer ooit, is het binnenkort weer tijd om je fleece dekentje uit de kast te halen. Scandinavische levensstijlen zoals ‘hygge’ hebben ons geleerd dat het best ok is om de huismus in jezelf los te laten en te genieten van huiselijke gezelligheid terwijl het buiten grauw is. Met het nieuwe muffin recept van Smoofl wordt deze winter nóg knusser.

Samen met je trouwe viervoeter kun je genieten van een overheerlijke nieuwe Muffin Mix. Jij met een warme kop chocomelk en je hond met zijn muffin. Of wil je die lekkere muffin liever voor jezelf? Dat kan! Je zelfgemaakte muffin bevat namelijk enkel ingrediënten die ook geschikt zijn voor menselijke consumptie. Eet smakelijk!

Voor elke m(h)ond een muffin
Met de Muffin Mix maak je zelf in een handomdraai een gezonde verwennerij voor je hond. Water toevoegen aan de mix, goed roeren en in een muffinvormpje even in de oven. Dat volstaat voor een heerlijke traktatie: simpeler kan haast niet! Met de inhoud van één doosje maak je een zestal muffins. En omdat een zelfgemaakte muffin enkel kwaliteitsingrediënten bevat die ook geschikt zijn voor menselijke consumptie, is het mogelijk zelf heerlijk mee te smoefelen met je furry friend!

Vegan product
Met ingrediënten als teffmeel, kokosmelkpoeder en boekweit haalt de Muffin Mix zijn inspiratie in de vegan keuken. Het lijkt misschien vreemd om je hond een vleesloze of zelfs veganistische snack te geven, maar het kan perfect. Je hond is een aangepaste carnivoor, wat wil zeggen dat hij naast vlees ook kan genieten van groente en fruit. Bovendien krijgen honden ruim voldoende eiwitten binnen via gebalanceerde voeding en is een gezond snackje, zoals deze zelfgemaakte muffin, een mooie afwisseling in hun dieet. De Muffin Mix bevat ook lekkere woudvruchten zoals aardbei, framboos, braambes en bosbes. Zo is hij een bron van antioxidanten en vitamines die goed zijn voor je hond.

Verkoopinformatie
De Muffin Mix (185 g) kost € 6,50 en is vanaf begin oktober verkrijgbaar via www.smoofl.com en diverse verkoopadressen in Nederland en België. De speciale muffin cups haal je voor € 4,95 (12 stuks) in huis.

Over Smoofl
Smoofl is een Belgisch merk dat een granen- en glutenvrije bakmix voor hondenkoekjes heeft uitgebracht. Deze mix is bedacht door eigenaresse Tineke Bracke voor haar eigen hondje Bacchus. De merknaam is afgeleid van het Oost-Vlaamse ‘smoefelen’ of ‘eten met smaak en genot’. De ingrediëntenlijst is beknopt: enkel natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers, bewaarmiddelen of andere additieven. Voor degene die enthousiast zijn, maar zelf niet handig zijn met bakken is er goed nieuws. Smoofl bakt namelijk ook zelf ook hondenkoekjes. De kant-en-klare cookies zijn beschikbaar in 4 smaken (vis, buffel, hert en big bites met rund) voor € 6,90 en de bakmix is te koop in 2 variaties (The Classic en Tropical Delight) voor € 5,90.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.