PERSBERICHT – Hittegolf idee: Hondenijsjes van Smoofl zorgen voor aangename afkoeling

Smoofl Ice Treat MixWe kijken uit naar een heerlijke zomer met warme temperaturen. Maar let op: honden hebben sneller last van de warmte dan wij. Zorg dus op tijd voor verkoeling voor je trouwe viervoeter. En wat is er nu verfrissender dan een ijsje? Smoofl lanceert een nieuwe Ice Treat Mix speciaal voor honden. Zelf ijsjes maken was altijd al een leuke activiteit, maar wordt nu nóg leuker omdat de hond kan meedoen. Fijne zomer!

Of toch liever een hapje Stracciatella?
Als je de hond ziet hijgen met zijn tong tot op de grond, wil je maar al te graag jouw bolletje pistache of Stracciatella afstaan. Volstrekt normaal, want je wilt je harige vriend niet laten afzien in de zomerse hitte. Toch is dit volgens Tineke Bracke, oprichtster van Smoofl, geen slim idee. Tineke: “Veel honden zijn lactose-intolerant. Een hapje roomijs kan al tot maag- of darmklachten leiden, waardoor het risico op uitdrogen nóg groter wordt. Bovendien bevat roomijs veel suikers en calorieën, wat niet ideaal is om je hond op gewicht te houden. Let helemaal op met bepaalde smaken ijs, zoals chocolade, want dat is zelfs giftig voor je hond!”.

Omdat Smoofl honden ook een verfrissing gunt, komt het merk met een speciale ijsjesmix voor honden. Veilig én lekker voor de furry friend. Het recept van de Smoofl Ice Treat Mix is compleet aangepast aan het metabolisme van je hond. Zo is de mix vetvrij, lactosevrij en laag in calorieën.

Een ijslolly speciaal voor je hond
Met de Smoofl ijsjesmix maak je zelf een lekker frisse en gezonde verwennerij voor de warmste dagen. Los de mix op in water, daarna goed roeren en een nachtje in de vrieskast. Dat volstaat voor een heerlijk bevroren resultaat: simpeler kan bijna niet! En dankzij de handige Smoofl ijsvormen maak je in een handomdraai een heerlijk ijsje op maat voor je viervoeter. Met de inhoud van 1 potje maak je 12 ijslolly’s voor een kleine hond of 6 ijslolly’s voor een grote hond. De mix bestaat uit 3 smaken: aardbei, ananas en abrikoos. Een perfecte én verantwoorde oplossing, zodat alle honden deze zomer heerlijk kunnen Smooflen!

De Ice Treat mix (105 g met 12 ijsstokjes) is er in drie smaken (aardbei, ananas, abrikoos) en kost € 6,99. De ijsvormen zijn verkrijgbaar in 2 formaten: Small en Large voor € 9,99 per stuk. De producten zijn verkrijgbaar vanaf begin mei via www.smoofl.com, Maxi Zoo en diverse andere verkoopadressen in Nederland en België.

Over Smoofl
Smoofl is het Belgische merk met een leuke reeks granen- en glutenvrije do-it-yourself mixen voor je hond. De merknaam is afgeleid van het Oost-Vlaamse ‘smoefelen’ of ‘eten met smaak en genot’. De ingrediëntenlijst is beknopt: enkel natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers, bewaarmiddelen of andere additieven. Zo is er voldoende ruimte voor het snuifje liefde dat jij zelf toevoegt in je creaties!


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.