PERSBERICHT – Historisch jeugdboek Clara neemt lezer mee terug naar 1911

Boek: Clara - reis mee terug naar 1911 - coverNa Kees, Ciske en Kruimeltje is er nu Clara, eindelijk een historisch jeugdboek dat recht doet aan het leven van een Nederlands meisje aan het begin van de vorige eeuw. Schrijversduo Pieter Feller en Tiny Fisscher voert de lezer mee terug naar het jaar 1911 en vertelt de belevenissen van een gewoon Amsterdams meisje uit een arbeidersmilieu in die tijd. Clara is een historisch jeugdboek dat niet alleen kinderen boeit, maar ook oudere lezers die geïnteresseerd zijn in het leven van een eeuw geleden. “Een indrukwekkend boek dat je met een brok in de keel achterlaat” oordeelde proeflezer Wim Krings van boekhandel Krings uit Sittard.

Over Clara
Clara wil dolgraag ontdekkingsreiziger worden, maar hoe pak je zoiets aan als je nog nooit Amsterdam uit bent geweest? Als ze ontdekt dat er in haar eigen stad een wereldberoemde ontdekkingsreiziger woont, besluit ze hem op te zoeken. Maar dan gebeurt er iets wat haar leven op zijn kop zet. Kan ze nog wel op school blijven, of moet ze gaan werken, zoals zoveel kinderen doen? Haar droom lijkt in duigen te vallen, maar Clara is vastberaden en zet haar speurtocht naar de wereldreiziger voort. “Met Clara’s eigenzinnige opvattingen inspireert ze ook de lezer van vandaag” stelt proeflezer Jessy Korshuize van boekhandel De Vries in Haarlem enthousiast.

Het boek Clara (ISBN: 978-94-92844-11-8) is onlangs verschenen en wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Het is verkrijgbaar via prachtboeken.nl, alle (online) boekwinkels en Bol.com. De verkoopprijs bedraagt € 16,95.

Over de auteurs
Pieter Feller schreef vele kinderboeken, waaronder de succesvolle serie Kolletje, over een meisje met toversokken. Voor de bundel Kolletje, het grote verhalenboek won hij in 2009 samen met Natascha Stenvert de Kinderboekwinkelprijs. Sinds 2015 werkt Feller samen met Tiny Fisscher, een Nederlandse schrijfster die in 2016 bij het grote publiek doorbrak met haar bewerking van het beroemde boek Alleen op de wereld van Hector Malot. Samen schrijven Pieter Feller en Tiny Fisscher aan diverse jeugdboekenseries, waaronder de trilogie over Clara. Natascha Stenvert maakte voor het boek een prachtige cover die past in het beeld van die tijd.

Over Droomvallei uitgeverij
In 2011 richtte de Bredase auteur Esther van der Ham Droomvallei Uitgeverij op, een uitgeverij voor fijne boeken voor jong en oud, ook over ingewikkelde onderwerpen. Alle uitgaven zijn via Droomvallei uitgeverij te bestellen, maar ook via de (online) boekhandel.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.