PERSBERICHT – Gewoon Goed; jouw koopgids voor een mooiere wereld

Gewoon Goed koopgids - coverDuurzaam omgaan met beperkte grondstoffen is iets waar steeds meer mensen bij stil staan. Alleen hoe kun je met winkelen en boodschappen doen bijdragen aan een mooiere wereld? Via een succesvolle crowdfunding campagne lanceerde auteur Karen Kammeraat onlangs de Gewoon Goed koopgids. Hierin laat ze zien dat het makkelijk én leuk is om op een verantwoorde manier je aankopen te doen.

Vraag jij je wel eens af waar, hoe en door wie de producten die je koopt gemaakt zijn? Vind je het geen fijn idee dat kinderen misschien hebben meegewerkt aan je kleding of je chocoladereep? Of is juist het klimaat iets waar jij je zorgen over maakt? Wil je best bijdragen aan een beter milieu en arbeidsomstandigheden door de juiste spullen te kopen, zolang het maar in je leven en je budget past? Dan is het boek Gewoon Goed echt iets voor jou!

Maak zelf de wereld een beetje mooier
Met Gewoon Goed worden consumenten op een leuke en laagdrempelige manier aan het denken gezet over wat ze kopen en worden ze op weg geholpen naar duurzamere producten en winkels. Je krijgt antwoord op vragen als: Welke duurzame afwegingen kun je maken? Hoe herken je producten die bijdragen aan een mooiere wereld? Waar vind je ze?

Het boek is verdeeld in vijf delen. In het eerste deel worden algemene zaken behandeld en lees je de definitie van duurzaamheid. Daarna krijg je informatie over eten, kleding en verzorging en producten die je in en om het huis gebruikt. Tot slot sluit Karen het boek af met stof tot nadenken. Denk aan columns die je kunnen inspireren om verdere stappen te zetten. In de koopgids worden ook handige websites genoemd waar je duurzame producten kunt vinden, zodat je meteen in actie kunt komen.

Verkoopinformatie
Het boek ‘Gewoon Goed; jouw koopgids voor een mooiere wereld’ is voor € 17,95 verkrijgbaar bij diverse boekhandels, Bol.com en via Uitgeverij Lecturis. Het boek (ISBN 978-94-6226-319-2) wordt uitgegeven als paperback, telt 178 pagina’s en heeft een afmeting van 14 x 21,5 cm. Meer informatie over het boek is te lezen op www.ditisgewoongoed.nl.

Over de auteur
Karen Kammeraat (1971) studeerde Industrieel Ontwerpen en Internationale Samenwerking. Ze is al 25 jaar bezig met een zoektocht naar duurzame producten. Karen is de oprichter van Stichting EerlijkWinkelen, een database met duurzame winkels in meer dan 60 steden, die door duizenden consumenten gebruikt wordt. Het boek Gewoon Goed is de kroon op het werk voor EerlijkWinkelen en gebaseerd op alle ervaringen en kennis die ze de afgelopen tien jaar heeft opgedaan. Karen vertelt: “Duurzame producten moeten leuk, lekker en betaalbaar zijn en het kopen ervan moet in ons drukke leven passen. Als we allemaal onze kleine bijdrage leveren komen we samen een heel eind.”


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.