PERSBERICHT – Geen koude voeten deze winter dankzij de nieuwe collectie vilten sloffen van esgii

Geen koude voeten deze winter dankzij de nieuwe collectie vilten sloffen van esgii Nu de bladeren van de bomen vallen en de verwarming weer aan mag, hebben veel mensen last van koude voeten. Reden voor esgii om dit najaar een mooie nieuwe collectie vilten sloffen en bedsokken te presenteren. De sloffen zijn gemaakt van hoge kwaliteit wol en zijn niet alleen heerlijk warm maar ook duurzaam geproduceerd.

Ken je de Spaanse sloffen? Die je elke paar maanden opnieuw moet kopen omdat ze helemaal kapot zijn. De sloffen van esgii gaan jaren mee, zijn natuurlijk, Fair Trade en helpen de mensen in Mongolië aan een beter bestaan. Als je duurzame sloffen draagt kun je niet alleen aan anderen, maar ook aan jezelf een goed antwoord geven op de vraag waar je die geweldige sloffen vandaan hebt!

Damessloffen
Kies voor een stoere High Boot of één van de gekleurde Feston pantoffels. Of ben jij juist een type die niet houdt van een hak, probeer dan het slipper model slof. Na het succes van vorig jaar is de collectie Wrinkle damessloffen uitgebreid. Naast een blauwe en groene variant zijn er nu ook prachtige rode Wrinkle sloffen verkrijgbaar. De gerimpelde bovenkant geeft een leuk en speels effect. De pantoffels worden geproduceerd door Coop Union en zijn verkrijgbaar in maat 37 t/m 41.

Herensloffen
Ook de collectie herensloffen is uitgebreid. Ontwerper MIM heeft een zwarte herenslof met donkergroene binnenkant aan de collectie toegevoegd. En ook Angel Felting heeft niet stilgezeten en komt met zowel hoge als lage sloffen voor mannen. De sloffen zijn aan de binnenkant voorzien van donkerbruine Yakwol en hebben aan de buitenzijde prachtige handwerkstiksels, geïnspireerd op de traditionele vloerkleden die men gebruikt in Ger-tenten.

Sokken
Nieuw in het assortiment bij esgii zijn de sokken. De heerlijk warme Yak sokken zijn gemaakt van natuurlijk wol van de Yak koe. De dikke sokken zijn enorm zacht voor de voeten. Ideaal voor de zomer én de winter, want wol ventileert! En voor wie ’s nachts last heeft van koude voeten heeft esgii bedsokken. Ze helpen je beter en comfortabeler slapen en verminderen kramp. De sokken zijn zacht, comfortabel en hebben een ruime bovenkant, zodat ze de benen niet afknellen.

Over esgii
Esgii is in 2009 ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië, toen de oprichters in contact kwamen met de lokale bevolking die viltproducten maakte. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Met ervaring in textiel ontwerp, vilt en kunst, ontwerpt esgii de sloffen en pantoffels in Nederland. Productie vindt plaats bij individuele producenten, kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen in Mongolië die handelen volgens de principes van Fair Trade. Zij leggen zich toe op het stimuleren van werkgelegenheid en het opleiden van hun werknemers, die daarmee een kans krijgen op een betere toekomst. Bekijk het complete assortiment op www.esgii.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.