PERSBERICHT – Eerste Newborn Spa in Nederland laat baby´s genieten en stimuleert de ontwikkeling

Eerste Newborn Spa in Nederland laat baby´s genieten en stimuleert de ontwikkelingEen dagje spa is voor veel vrouwen de ultieme verwennerij. Maar ook baby’s hebben hier baat bij. Newborn Spa is de eerste baby spa & wellness van Nederland. Een fijne ervaring voor ouders en hun baby, die ook nog eens bijdraagt aan de fysieke en mentale ontwikkeling van het kindje.

Bij Newborn Spa kunnen baby´s onder andere terecht voor hydrotherapie, waarbij zij heerlijk ontspannen in verwarmd, gezuiverd en chloorvrij water. Dit bevordert het slaapritme en heeft een kalmerend effect. Het bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn. Ook zijn er diverse lichamelijke voordelen. Zo heeft de zachte tegendruk van het water een positieve invloed op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes, wordt de longcapaciteit vergroot en worden spieren en botten sterker.

Babymassage
De meeste kinderen vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden. Daarom wordt er ook babymassage aangeboden, waarbij de ouder zijn of haar kind masseert, onder professionele begeleiding. Dit versterkt de band tussen ouder en baby, verlicht fysieke ongemakken zoals reflux en krampjes, verbetert het immuunsysteem en versterkt de emotionele en psychomotorische ontwikkeling. Een hele waardevolle en mooie ervaring.

Bijzondere verhalen
Persoonlijke aandacht voor ouder en kind staat bij Newborn Spa voorop. De medewerkers zijn pedagogisch en in wellness gespecialiseerd en gediplomeerd. Er wordt met het hart gewerkt, iets dat door klanten als zeer positief wordt ervaren en bijzondere verhalen oplevert. Niet voor niks verwijzen steeds meer artsen en osteopaten kinderen door naar Newborn Spa. Bijzonder is het verhaal van Joël van 3 jaar. Hij kan door zijn ziekte niet zelfstandig bewegen en is door het ziekenhuis doorverwezen naar Newborn Spa. In het water kan hij heerlijk bewegen en zie je hem echt genieten. Of het bezoek van Kenzy van 11 maanden. Hij heeft een hersenbeschadiging en kan nog niet zo goed staan. Hydrotherapie en babymassage is erg goed voor zijn motorische en fysieke ontwikkeling. Tijdens een afspraak heeft Kenzy kunnen ontspannen en genieten in het water. Heerlijk trappelend heeft hij 25 minuten gefloat!

Een droom werd werkelijkheid
Newborn Spa is een initiatief van Sarita Langenhof, 32 jaar oud en moeder van twee kinderen. “Ik was radeloos en op zoek naar een oplossing voor mijn dochter, die slecht at en sliep. Toen kwam ik erachter dat het fenomeen baby spa in Azië heel normaal is. Ik ben met mijn kind naar het buitenland gevlogen om zelf te ervaren wat het voor haar zou betekenen. Ik was meteen overtuigd: dit moet in Nederland ook mogelijk zijn.” vertelt Sarita, die zowel pedagogisch als in de wellness gecertificeerd is en in beide werkvelden ruime ervaring heeft. Binnen een mum van tijd haalde ze diverse aanvullende diploma’s, zoals docente babymassage en EHBO voor kinderen. Een paar jaar later maakte ze haar droom werkelijkheid met de opening van de eerste Newborn Spa in Nederland.

(Inter)nationaal succes
Inmiddels is de Newborn Spa uitgegroeid tot een waar fenomeen en weten mensen vanuit heel Nederland de weg naar Almere te vinden. Ook Bekend Nederland bezoekt regelmatig de spa. Benieuwd wie je voorging? Op de website vind je een overzicht van BN’ers die onlangs gespot zijn in Almere. Ook ouders uit Duitsland, Curaçao, Engeland en Turkije plannen een bezoek aan de Newborn Spa als ze in Nederland zijn. Bekijk de mogelijkheden en lees de ervaringen op www.newborn-spa.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.