PERSBERICHT – Ecostoof: stoven zonder energie

Ecostoof stoven zonder energie - ecostoof.nlEen klimaatvriendelijke én verantwoorde manier creëren om je eten te bereiden, dat was de missie van Caro Niestijl en Iris van de Graaf. Na twee jaar ontwerpen en uitproberen is de Ecostoof het resultaat. De werking van de Ecostoof is vergelijkbaar met slow cooking, alleen zonder stroom. In deze stoof blijft de temperatuur van het eten lange tijd tussen de 70 en 100°C. Hierdoor gaart het voedsel geleidelijk op relatief lage temperatuur, waardoor het lekkerder is. Hetzelfde principe als een oude hooikist, alleen in een modern jasje!

Hoe werkt het?
Lekker lui op de bank terwijl je eten vanzelf gaart? Dat werkt zo: Breng het gerecht aan de kook in een normale pan. Stop de pan vervolgens in de Ecostoof. Deze werkt als een dikke jas voor je pan. In de isolerende stoof blijft het eten zo heet dat het vanzelf gaart en alle smaken behoudt, zonder energie en zonder aanbranden! Door de Ecostoof wordt koken makkelijk en ontspannend. Terwijl jij je op andere dingen richt en niets hoeft te doen, zorgt de Ecostoof ervoor dat je aan het einde van de dag kunt genieten van een gezonde maaltijd. Daarnaast is de Ecostoof compact en ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg. Neem hem mee op de fiets, naar de camping, op de boot of tijdens een picknick. Want terwijl jij reist, gaart je eten en kun je ter plekke genieten van een feestmaal.

Waarvoor geschikt?
De Ecostoof is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, soep en zelfs yoghurt. Met Ecostoof bereid je niet alleen stoofpotjes, maar ook salades, desserts, curries en soepen. Ook voor bijgerechten zoals aardappelen is deze stoof een handige hulp. Omdat er geen verdamping is, blijven alle voedingsstoffen en smaken behouden. Omdat je op lage temperatuur gaart, koken groenten niet kapot, vlees wordt lekker mals en je hoeft vrijwel geen vet te gebruiken.

Recept: zoete aardappel met sinaasappel
Dit recept komt uit het kookboek ‘Langzaam Lekker, koken met de Ecostoof’ van Iris van de Graaf en Caro Niestijl. Een lunch- of bijgerecht met zoete aardappel en sinaasappel.

Ingrediënten:
– 4 middelgrote zoete aardappelen, geschild in blokjes van 1 cm
– 5 dl sinaasappelsap
– 1 eetlepel fijngehakt citroengras
– 2 sinaasappels, geschild en in plakjes
– 1 eetlepel gesnipperde verse munt
optioneel: 1 eetlepel Cointreau likeur

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de munt, in de pan en breng aan de kook.
  2. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen en zet in de Ecostoof.
  3. Na 20 minuten is het gerecht klaar.
  4. Serveer met wat gesnipperde munt.

Ecologische productie
Met de Ecostoof kun je 30 % van je energie besparen die je normaliter voor koken gebruikt. Daarmee verdien je binnen 2-3 jaar de aanschafprijs terug. De Ecostoof is gemaakt van ecologische materialen. De vulling bestaat uit gerecycled textiel en de voering is van gerecyclede wol. De overige materialen, linnen en kurk, zijn biobased met een lage CO2 voetafdruk. Het product is ‘made in Europe’.

Verkoopinformatie
De Ecostoof heeft een verkoopprijs van € 89 en is verkrijgbaar in diverse kleuren. In het kookboek ‘Langzaam Lekker’ (€ 24,50 / ISBN 978-94-6345-321-9) staan heerlijke recepten die je met de Ecostoof kunt bereiden. Zowel de Ecostoof als het kookboek zijn verkrijgbaar via www.ecostoof.nl. Daarnaast is het boek ook verkrijgbaar via bol.com en een aantal geselecteerde boek- en kookwinkels.


E
xtra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.