PERSBERICHT – Duurzaam en relaxed de zomer door met de hangmatten van MoreThanHip

2-persoons hangmat van parachutestofDat je van parachutestof veel meer maakt dan alleen parachutes bewijst MoreThanHip. Deze webwinkel komt dit voorjaar met een bijzondere eigen collectie, gemaakt van deze duurzame en stevige stof. De collectie bevat onder meer hangmatten, tassen en windvangers.

Hangmatten
Lekker relaxen doe je deze zomer in een mooie hangmat. Zowel thuis in de tuin als op vakantie. De hangmatten van parachutestof zijn lichtgewicht en compact. Makkelijk mee te nemen dus! Daarbij hebben ze als voordeel dat ze sterk, comfortabel en luchtdoorlatend zijn, wat zorgt voor een natuurlijke ventilatie en een heerlijk ligcomfort. Daar kom je de zomer wel mee door. De hangmatten zijn verkrijgbaar in drie formaten: Single, XXL en Family en zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95.

Parashoppers
Sinds plastic tasjes niet meer gratis verkrijgbaar zijn in winkels, nemen veel mensen hun eigen boodschappentas mee. De parashopper is een handig en mooi alternatief voor de plastic boodschappentas. Gemaakt van parachutestof, dus licht van gewicht en compact opvouwbaar, maar ook heel erg sterk. Handig om altijd bij je te hebben. Voor kinderen zijn er bovendien vrolijke kindertasjes verkrijgbaar, óók gemaakt van parachutestof. Handig om een drinkbeker, tussendoortje en broodtrommeltje in mee te nemen naar de basisschool.

Duurzame parachutestof
Parachutezijde, ofwel polyamide, is een veelzijdige stof. Het is een zeer sterk en slijtvast materiaal, dat goed bestand is tegen water, schimmels en zonlicht. Ideaal dus voor het maken van hangmatten. Bovendien gaat een hangmat van parachutestof gemiddeld drie keer langer mee dan een hangmat van katoen. Ook de restjes parachutestof worden goed gebruikt. Hier worden bijvoorbeeld kleurrijke windvangers van gemaakt. Leuk in de tuin of op de camping, maar ook erg leuk als decoratie op de kinderkamer!

Eerlijk geproduceerd en klimaatneutraal
De MoreThanHip hangmatten worden op eerlijke wijze gemaakt in Indonesië, in een kleinschalig atelier. De werknemers worden naar lokale omstandigheden goed betaald en zijn door de werkgever verzekerd voor ziektekosten. Daarnaast zijn de hangmatten klimaatneutraal gemaakt via het Climate Neutral Fonds. De CO2-uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten is hiermee gecompenseerd en wordt geïnvesteerd in kleinschalige projecten voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden.

Over MoreThanHip
Alle producten van MoreThanHip worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer willen de wereld een klein beetje beter maken en stellen hoge eisen aan de wijze waarop de artikelen worden gemaakt. Niet alleen eerlijke handel vinden zij belangrijk, maar ook productie in sociale omgevingen, zoveel mogelijk recycling en ambachtelijk handwerk. Dit levert unieke producten op, waarvan er vaak geen twee exact hetzelfde zijn. Ingrid: “Ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, tot de gebruiker in Nederland.” De bijzondere producten zijn verkrijgbaar via www.morethanhip.nl, in de showroom in Montfoort en in een groeiend aantal winkels in Nederland en België.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.