PERSBERICHT – Debuutroman Martijn van der Kooij geeft kijkje in de wereld van media en politiek

Het boek De Roofvogel van Martijn van der Kooij - prachtboeken.nlOud-journalist Martijn van der Kooij presenteert in december zijn boek ‘De Roofvogel’. Een spannende roman die zich afspeelt in de wereld van bekende Nederlanders, media en politiek. Het boek wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

Martijn werkte bijna twee decennia in de wereld van media en politiek. Zijn ervaringen geven kleur aan dit boek en bieden soms een ontluisterend kijkje achter de schermen.

Politieke vandalen
Het boek ‘De Roofvogel’ roept de vraag op hoe weerbaar onze democratie is tegen politieke vandalen. Deze mediagenieke personen groeien uit het niets in een mum van tijd tot politici van formaat uit. De journalistiek, die zegt de waakhond van de democratie te zijn, biedt hen maar al te graag een podium. Als er maar veel kabaal is.

Hoe zet je de media naar je hand? 
De hoofdpersoon in ‘De Roofvogel’, Bilal Annoush, weet als geen ander hoe je dat doet. De gewiekste zakenman ziet dat journalisten smullen van zijn provocaties, gewaagde voorspellingen en politiek incorrecte meningen. Kritische vragen, als ze er al komen, ontloopt hij.

In 2025 doet Bilal mee aan de verkiezingen voor de Tweede kamer. Weer boekt hij succes met zijn toverformule in de media. Zijn nieuwe partij groeit hard in de peilingen. Een journalist, met wie hij vroeger bevriend was, is echter zijn duistere verleden op het spoor. Maar in hoeverre is een flinke misstap jaren geleden nog een belemmering om premier te worden? En wie betaalt met zijn leven voor deze faux pas?

Over de auteur
Martijn van der Kooij (1974) is schrijver en historicus. Hij werkte als journalist voor het politieke radioprogramma Kamerbreed van AVROTROS, verzorgde politieke analyses bij BNR Nieuwsradio en werkte onder meer bij weekblad Binnenlands Bestuur en De Staatscourant. ‘De Roofvogel’ is zijn vijfde boek en eerste roman. Eerder verschenen van hem onder andere de biografie ‘Mark Rutte, alleen voor de politiek’ (2010) en de bundel reisverhalen ‘Alle Dagen Libanon’ (2016).

Verkoopinformatie
Het boek ‘De Roofvogel’ wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij en is verkrijgbaar via www.prachtboeken.nl, alle (online) boekwinkels en Bol.com. Het boek (ISBN: 978-94-92844-02-6) heeft een verkoopprijs van € 15.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.