PERSBERICHT – De Zakenmamagenda: voor vrouwelijke ondernemers

Zakenmam Agenda 2020 - voor vrouwelijke ondernemers die ook moeder zijn - zakenmam.nlVrouwen met een eigen bedrijf én een gezin zitten vaak in een spagaat tussen de activiteiten voor hun bedrijf en activiteiten voor het gezin. Voor Marieke Anthonisse, eigenaresse van Zakenmam, reden voor het ontwikkelen en uitgeven van een agenda die de werk- en privéagenda combineert. De Zakenmamagenda 2020 helpt ondernemende vrouwen om overzicht te houden in hun drukke leven.

Een groot aantal van de 500.000 vrouwelijke ondernemers in Nederland is ook moeder. Marieke merkte dat er behoefte was aan een speciale agenda, die zowel de zakenvrouw als de moeder centraal stelt. De eerste editie werd in 2017 uitgegeven en was een groot succes. Reden genoeg om sindsdien elk jaar een nieuwe agenda uit te brengen.

Zakenmoeders zitten knel
Marieke ziet in haar dagelijks werk dat veel vrouwen met een eigen bedrijf en een gezin knel zitten tussen de zakelijke – en de privé agenda. “Een moeder wordt al snel geleefd, waardoor de focus op het bedrijf wegzakt. Elke dag is er afleiding van activiteiten op school, clubjes, feestjes, vakanties en andere zaken. Daarnaast zijn er ook in het bedrijf allerlei dingen te doen. Ik zie veel vrouwen die geen heldere doelen stellen, het moeilijk vinden om een realistische planning te maken en zich te veel laten leiden door de waan van de dag.” Als expert op het gebied van plannen en organiseren vond Marieke dat deze agenda er moest komen. Ze gelooft in plannen als middel om meer rust en overzicht te creëren in het drukke leven van vrouwen met een eigen bedrijf en een gezin.

Zakenmamagenda 2020
De Zakenmamagenda 2020 bevat handige kwartaal- en weekoverzichten voor een goede lange – en korte termijnplanning. Er is volop ruimte voor notities, een cadeauplanner en elke maand een focuspagina om onder andere getallen op bij te houden, zoals kilometers en inkomsten. De agenda is mooi vormgegeven en bevat prachtige kunstwerken. Zo kijkt de gebruiker aan het eind van het jaar terug op een geweldig 2020 waarin zowel het bedrijf, als de ondernemende moeder en het gezin konden groeien en bloeien!

De Zakenmamagenda 2020 verschijnt in linnen hardcover met een ronde rug en twee leeslinten. Het bevat 198 pagina’s, heeft een formaat van 19,8 x 25 cm en kost € 37,50 (inclusief btw en verzending in Nederland).

Over Zakenmam
Als moeder van twee kinderen en zelfstandig ondernemer, weet Marieke Anthonisse dat er altijd genoeg te doen is. Marieke: “Ik geloof dat moeders de beste ondernemers ter wereld zijn, wij kunnen aan onze kinderen laten zien dat je zakelijk succesvol kunt zijn terwijl je er ook voor hen bent. Je kunt jouw eigen definitie van succes heel goed gaan waarmaken. De vrouwen waar ik mee werk zijn ambitieus om hun bedrijf succesvol neer te zetten en zij willen hierin hun eigen tempo aanhouden. Geen gestress en gedoe, gewoon stap voor stap groeien en bloeien.” De missie van Marieke is dan ook om ze hierbij te helpen. Dit doet ze door het geven van trainingen, workshops en coaching via www.zakenmam.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.