PERSBERICHT – De leukste lunchtrommels van De Leukste Lunch maken zelfs slechte eters enthousiast

Lunchtrommels van De Leukste Lunch - deleukstelunch.nlNa de heerlijke zomer is het tijd om weer naar school te gaan. Veel scholen stappen over op een continue rooster, wat betekent dat kinderen moeten overblijven. Door net even wat meer moeite te doen voor de lunch maak je hiervan een echt feestje. Marije Woertman van De Leukste Lunch geeft inspiratie en tips voor leuke en gevarieerde lunchtrommels. Hiermee krijgt ze zelfs slechte eters enthousiast!

Marije Woertman, eigenaresse van De Leukste Lunch, is moeder van twee kinderen. Ze vertelt: “Mijn oudste dochter van 8 was altijd een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten kwam ik op Japanse websites het fenomeen bento tegen. Bento staat voor leuke, aantrekkelijke en gevarieerde lunches. Meteen heb ik dit uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer.” Met haar website, community en online magazine wil Marije ook andere moeders inspireren.

Originele broodtrommels
Met weinig moeite maak je van elke lunch echt iets leuks. Urenlang zwoegen in de keuken op creatieve lunchtrommels is niet nodig volgens Marije. Het hoeft niet veel te kosten; met een paar kleine dingen bereik je al een positief effect. Met uitsteekvormpjes ziet een eenvoudige boterham er ineens een stuk aantrekkelijker uit. Of pimp de boterham op met grappige lunchprikkers en eetbare oogjes. Met een eivormpje maak je een ei in de vorm van een beer of een auto. Hiermee maak je in een handomdraai een extra lekkere en gezellige broodtrommel klaar. Marije: “Zorg voor kleur, variatie en let erop dat de porties niet te groot zijn. Naast een boterham zorgen een paar cherrytomaatjes, stukjes komkommer of wat fruit ervoor dat de lunch er extra kleurrijk en leuk uitziet. En zo eet je kind ook meteen wat van zijn dagelijkse portie groente en fruit en hoeft dat niet allemaal op bij het avondeten.” Geef je kind de lunch mee in een hip koeltasje, zodat het lekker koel blijft met een handige broodtrommel met vakken en een lekvrije beker. Reken maar dat de lunchtrommels elke dag weer leeg mee naar huis gaan!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Download dan het e-book met 20 tips voor gezonde en leuke lunchtrommels.

Gezond eten is leuk én makkelijk
Ook van het avondeten kun je heel eenvoudig een feestje maken. Geef kleinere porties, zodat je kind trots kan laten zien dat het bordje leeg is. Of nog beter: laat kinderen zelf opscheppen en bepalen hoeveel ze willen eten. Als ouder bepaal je wat er gegeten wordt en het kind bepaalt hoeveel het eet. Dat scheelt een hoop strijd aan tafel! Ook het leuk presenteren van de maaltijd werkt vaak goed. Niet elk kind wordt blij van groente, fruit en andere gezonde voedingsmiddelen. Door grappige prikkers of uitsteekvormpjes te gebruiken ligt de focus niet meer op ‘gezond eten’ maar op ‘leuk eten’. Zo willen kinderen ineens wél een hapje proeven. Met de Eet&Win borden wordt ook het avondeten een stuk gezelliger. Geen gemopper meer aan tafel, maar spelenderwijs het hele bord leegeten en ook nog eens een lekkere verrassing winnen.

Over De Leukste Lunch
Steeds meer ouders willen een gezondere en gevarieerde lunch voor hun kind. Met de producten van De Leukste Lunch wordt dat een feestje. Marije Woertman, moeder van twee en eigenaresse van De Leukste Lunch, deelt haar tips en tricks in de Leukste Lunch community (circa 5.000 moeders), op haar blog en Facebookpagina en in haar online magazine. In de webwinkel vind je het grootste assortiment in bento en lunch producten in Nederland. Je vindt er onder andere hippe broodtrommels met vakken, bento uitstekers, lunchprikkers, eivormpjes, snackdoosjes, lekvrije drinkflessen en rugtassen. Alles voor een leuke en gevarieerde lunch! Bekijk het complete assortiment op www.deleukstelunch.nl.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.