PERSBERICHT – De ideale slipper: zelf samenstellen en elke dag op een andere manier dragen

Witte Bandajanas slippersBandajanas, het slippermerk dat vorig jaar gelanceerd werd is zo populair, dat de productie voor dit jaar verdrievoudigd is. De losbandige slippers zijn niet alleen naar eigen inzicht samen te stellen, ze zijn bovendien op talloze manieren te dragen. Wissel een hippe en stijlvolle look af met een stoere of romantische uitstraling.

Op vele manieren te dragen
Bandajanas zijn helemaal zelf samen te stellen en zijn op tientallen manieren te dragen. Kies eerst voor een basisslipper en style vervolgens het geheel af met passende banden en leuke accessoires. De banden hebben een lengte van maar liefst 1.40 m en zijn eenvoudig zelf op maat te knippen. Hierdoor kunnen de slippers op talloze manieren geknoopt en gedragen worden. Zo kunnen de linten spannend en speels om het been omhoog gebonden worden. Geweldig om de slippers op deze manier onder bijvoorbeeld een jurkje te dragen. Maar wie meer van een sportieve of stoere look houdt, bindt de banden laag om de enkel. Daarnaast kunnen de banden gevlochten worden. Erg leuk voor bij een romantische outfit. Door de toevoeging van accessoires, zoals de Ibiza ringen, wordt het aantal opties nog groter. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor de slippers eenvoudig te combineren zijn met diverse outfits. Ze passen perfect onder een zomerjurk, maar staan ook leuk onder een mooie jeans. Zelf wat ideeën op doen? Bekijk dan de draagtips op de website.

Tweede sociale werkplaats aan het werk
De Bandajanas banden worden geproduceerd in de sociale werkplaats in Amstelveen: de Kuiperij. Vanwege het ongekende succes vorig jaar is er inmiddels een tweede sociale werkplaats aan het werk voor Bandajanas: Pantar Amsterdam. Eigenaresse van Bandajanas, Evelien van der Werff, koopt gerecycled textiel in, in de vorm van rollen katoen. Evelien: “Het is altijd weer een verrassing welke kleuren er te koop zijn. Het materiaal wordt namelijk niet geverfd, maar samengesteld uit overgebleven textielresten uit de mode-industrie. Daaruit stel ik kleurcombinaties samen die vervolgens naar de sociale werkplaatsen gaan.” In de sociale werkplaatsen werken mensen met een verstandelijke beperking en vrouwen die door omstandigheden aan lager wal geraakt zijn. Ze krijgen van Evelien een eigen setje slippers en mogen hun eigen bandensets maken. Zo kunnen ze trots zeggen dat ze een aandeel hebben in het Bandajanas merk. “Dat vind ik heel belangrijk. Ik krijg kansen die ik met beide handen aanpak, maar wil ook graag anderen een kans geven, hoe klein ook.

Over Bandajanas
Bandajanas is een hip slippermerk dat vorig jaar gelanceerd werd en in korte tijd ongekend populair geworden is. Op de website kunnen in drie stappen de perfecte slippers samengesteld worden, bestaande uit een basis slipper, gekleurde banden en accessoires. De banden zijn in diverse kleurcombinaties verkrijgbaar waardoor er eindeloos gecombineerd kan worden. De Bandajanas slippers worden gemaakt van eco vriendelijk foam. Ze zijn comfortabel en bieden tegelijkertijd voldoende steun. Het voetbed is zacht en tussen de tenen zit geen hard plastic staafje, maar een sterke zachte lus van nubuck leer, waar de banden doorheen geregen worden.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.