PERSBERICHT – Beter stilzitten en focussen met Senseez vibrerende kussens

Senseez vibrerende kussens - EducadoraRustig aan tafel zitten, huiswerk maken of een boek lezen is lang niet voor elk kind vanzelfsprekend. Voor kinderen die moeite hebben met stilzitten, overgevoelig zijn voor prikkels of juist prikkels opzoeken ontwikkelde het Canadese merk Senseez speciale vibrerende kussens. Het kleine trilmechanisme helpt kinderen tot rust te komen en zich te concentreren. Niet alleen ideaal voor thuis, maar dankzij het handzame formaat en de vrolijke designs ook prima te gebruiken op school of onderweg. In Nederland en België zijn de vibrerende kussens van Senseez nu exclusief verkrijgbaar bij Educadora.

Kalmerende werking
Kinderen met een prikkelverwerkingsprobleem, autisme of ADHD kunnen zich vaak niet lang genoeg concentreren om een taak af te maken, stil te zitten tijdens een autorit of afleiding te weerstaan. De vibrerende kussens van Senseez bieden uitkomst. De zachte trillingen verhogen de alertheid, wat bijdraagt aan de concentratie, en helpen het lichaam tegelijkertijd te ontspannen en tot rust te komen. Dat maakt de kussens zowel geschikt voor kinderen die prikkels opzoeken als voor kinderen die snel overprikkeld zijn. Ook fijn: de kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleurrijke uitvoeringen waar kinderen maar al te graag mee gezien worden, zoals een stoere camouflageprint, een vrolijk bloemendesign en een sportieve voetbal uitvoering.

Senseez vibrerende kussens
Dankzij de Nederlandse webshop Educadora zijn de speciale vibrerende kussens van Senseez nu ook verkrijgbaar in Nederland en België. Alle kussens werken op twee AA-batterijen (meegeleverd). Er zijn vier soorten kussens verkrijgbaar:
– Originals (de originele in diverse kleuren en vormen)
– Touchables (kussens die zich richten op de tastzin, voelen zacht aan en hebben texturen)
– Trendables (trendy kussens voor tieners, de hoodie en flannel)
– Adjustables (de 3 in 1 kussens, de grote lange ronde kussens met 3 in 1 functie: trillen, warm-koud, verzwaring)

De Adjustables 3 in 1 kussens hebben ruimte voor een warm of koud kompres en deze kunnen eventueel verzwaard worden voor meer druk. Ideaal om heerlijk mee in slaap te vallen, te ontspannen op de bank of geconcentreerd een taak af te maken in het klaslokaal. De vibrerende kussens zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en verkrijgbaar vanaf € 34,95.

Over Educadora
In haar praktijk voor ouder- en kindbegeleiding Educadora in Boxtel ziet orthopedagoge Suzanne van der Star regelmatig kinderen met leer- en gedragsproblemen. Veel kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels. Om niet alleen klanten uit haar praktijk, maar ook andere ouders en kinderen te bedienen, is het idee van een webshop ontstaan met een uniek aanbod aan hulpmiddelen voor kinderen met speciale behoeften. Zo is Educadora inmiddels exclusief distributeur van de kauwsieraden van Chewigem en de sieradenlijn voor ouders en baby’s van Gumigem in de Benelux. Sinds juli 2016 zijn ook de distributierechten voor de producten van Senseez verkregen.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, uitleen voor fotoshoots, kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.