PERSBERICHT – Belladot Evelina menstruatiecup: voor een frisse en vrije menstruatie

Belladot Evelina menstruatiecup: voor een frisse en vrije menstruatieHoewel de meeste meiden en vrouwen tijdens hun menstruatie tampons en maandverband gebruiken, wint de menstruatiecup steeds meer terrein. Niet zo gek als je bedenkt dat de cup een zeer milieuvriendelijk en zuinig alternatief is en ook nog eens heel fris en vrij aanvoelt.

De menstruatiecup van Belladot Evelina is zo’n cup die steeds meer vrouwen aanspreekt. De cup – die er uitziet als een omgekeerd eierdopje – is gemaakt van een medische kwaliteit silicone en is zeer buigzaam en zacht. Hierdoor is hij heel gemakkelijk in te brengen, waarna de cup wordt omsloten door de vaginawand. En wil je ‘m weer verwijderen? Met het lipje aan de onderkant gaat dat heel gemakkelijk.

2 x daags verschonen
Wanneer de menstruatiecup eenmaal is ingebracht, vangt de cup gedurende 8 tot 12 uur het menstruatiebloed op. Op deze manier hoef je maar 2 tot 3 keer per dag het cupje te verschonen. Of je nu slaapt, sport, werkt of op reis bent, de Belladot Evelina draag je wanneer en waar je maar wilt. Doordat de capaciteit veel groter is dan een tampon, vermindert dit de tripjes naar het toilet aanzienlijk. Zo voel je je een stuk vrijer! In totaal kan een cup zo’n 30 ml bloed opvangen, terwijl je maandelijks ongeveer tussen de 30 en 60 ml bloed verliest.

Eenvoudig weer schoon
De menstruatiecup is zeer zuinig in gebruik en kan steeds opnieuw worden gebruikt. Daardoor is het ook nog eens een heel milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Voortaan dus geen pakken maandverband en tampons meer. De cups zijn heel gemakkelijk schoon te maken door ze zo’n 5 tot 7 minuten uit te koken of door Belladot Cleaning gel te gebruiken. De Belladot Evelina cup gaat zeker meer dan 5 jaar mee.

Goed om te weten:

  • Bij problemen met droogheid en gevoeligheid is de cup een uitstekend alternatief. Het verstoort namelijk niet de vaginale pH-balans.
  • De Belladot Evelina is verkrijgbaar in 2 maten: S/M voor de lichte tot medium hoeveelheid bloedverlies en M/L voor medium tot zwaarder bloedverlies.
  • Het kan best een paar pogingen duren voordat je de cup met vertrouwen inbrengt;
  • De cup is gemaakt van recyclebaar materiaal, is geurloos en lekt niet.
  • De cup wordt geleverd in een handig bewaarzakje.

Meer informatie is terug te vinden op www.belladotevelina.nl. De Evelina menstruatiecup is te bestellen via www.deonlinedrogist.nl en www.drogist.nl. De verkoopadviesprijs bedraagt € 24,95.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.