GETEST – Creëer een sfeer met de fairtrade en kleurrijke lampionnen van Lampionsenzo

lampionsenzo-gele-lampionnenWat heerlijk dat de lente ons toelacht en je de eerste krokussen alweer in bloei ziet staan. Een fijn idee als straks de tuin weer op orde is en de bbq aangestoken kan worden. Veel mensen zullen dit gevoel delen en kijken uit naar een flinke portie vitamine D. Om je heen verandert ook het assortiment in de winkels en zie je de meest leuke zomerse accessoires langskomen. Zo ook de sfeervolle lampionnen van webwinkel Lampionsenzo. Een geweldige sfeermaker voor elke tuin, balkon, woon- of slaapkamer.

Harry van Vilsteren is het brein achter deze webwinkel. Tijdens een van zijn reizen deed hij de stad Hoi An aan. Deze Vietnamese stad staat bekend om zijn lampions. Omdat mensen hier voornamelijk buiten leven, zorgt dit in de vele restaurants, winkels en aan de waterkant ’s avonds voor een prachtige sfeervolle en mystieke sfeer. Harry werd op slag betovert, zocht contact met een lokale lampionnenmaker en kwam op het idee de lampions te gaan verkopen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en leven er 7 Vietnamese gezinnen van de verkoop.

Lampionsenzo importeert de lampionnen en betaalt alles vooruit, zodat de Vietnamese gezinnen zelf geen financieel risico lopen. Harry startte met slechts een aantal exemplaren, maar inmiddels worden er in het eigen atelier in Vietnam verschillende soorten, maten en kleuren gemaakt. Ook worden de lampions tegenwoordig iets anders gemaakt, zodat ze beter aansluiten op de wensen van de westerse markt. Ze worden milieuvriendelijk geproduceerd en zo ontwikkelt dat er ook een spaarlamp in past.

Of je nu een tuinfeest organiseert, de kinderkamer wilt opleuken of een mystieke sfeer wilt creëren in de woonkamer. Het maakt niet uit, want een lampion van Lampionsenzo is een geweldige aanwinst voor elke ruimte. Alle lampionnen zijn voorzien van een handgemaakt bamboe frame en bespannen met diverse kleuren zijde stof. Door er een lamp in te hangen, lichten ze prachtig op en zet het bamboe frame zich mooi af tegen de zijde.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.