PERSBERICHT – ‘De dolfijn met sproeten’ een vrolijk en kleurrijk verhaal over pesten‏

Daan is een dolfijn met sproeten. Bestaan die? Jazeker! Daan woont op de bodem van de zee met zijn vriendjes Inkie de octopus en Ziva het zeepaardje. Maar er woont ook een slang en die plaagt Daan nog weleens. Hoe gaat Daan om met het geplaag van de slang, kan hij het stoppen? Kinderen van 4 tot 7 jaar kunnen alles over Daan lezen in De dolfijn met sproeten geschreven door Esther van der Ham.

Marelle Boersma, auteur van o.a. Vals Alarm en Ik volg je schrijft over het boek: ‘Als kind zou je willen dat Daan, de dolfijn met sproeten, jóúw vriendje was. Een vrolijk en kleurrijk verhaal over het thema pesten.’

De dolfijn met sproeten is het vijfde boek van Esther van der Ham. ‘Ik heb dit boek geschreven omdat ik merk dat pesten nog steeds een belangrijk thema is’, aldus Esther. ‘Kinderen worden afgewezen omdat ze de verkeerde kleur schoenen aan hebben, het verkeerde computerspelletje hebben of te druk zijn. Dat vind ik jammer. Met wat meer begrip voor elkaar, groot en klein, maken we het elkaar een stuk makkelijker. Ik zie het bij mijn kinderen op school helaas nog te vaak gebeuren. Het boek gaat dan ook over geplaagd worden, hoe je ermee kunt omgaan en hoe je elkaar meer kunt waarderen.’

Wonderlijke illustraties
Esther schrijft en illustreert zelf haar boeken, met een voorkeur voor vrolijke en kleurrijke prenten. Zo ook in dit boek. Esther: ‘Mijn kinderen gaan vaak na het lezen van mijn boeken zelf aan de slag met het tekenen van het verhaal. Mijn zoon maakte samen met mij een tekening van de grot van de slang in het verhaal.’

Droomvallei boeken met een thema
Naast De dolfijn met sproeten schreef en illustreerde Esther van der Ham vier andere boeken: prentenboek Vogel Vera in het wonderbos, Het bezoek van de gouden vogel, Glitters en glimmers in de nacht en Een reis met je ogen dicht. Al Esthers boeken hebben een thema dat voor opgroeiende kinderen belangrijk is: troosten, de nacht, voelen, de wereld ontdekken. In haar nieuwe boek gaat zij dieper in op het thema pesten, dat op dit moment heel relevant is voor schoolgaande kinderen.

Boekpresentatie tijdens Kinderboekenweek
Wie Esther van der Ham samen met Daan de Dolfijn wil ontmoeten kan haar boekpresentatie bijwonen. Op 2 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, presenteert Esther haar boek bij boekhandel Polare in Winkelcentrum de Barones in Breda, om 15:00.

De dolfijn met sproeten is verkrijgbaar in alle boekwinkels en online boekwinkels. Er is een hardcover versie (ISBN 978-90-818146-9-0) te koop voor €14,50 en een softcover versie (ISBN 978-90-818146-8-3) voor €11,50. Wie het vooraf wil bestellen kan terecht bij Prachtboeken, vanaf 1 oktober 2013 wordt het boek verzonden. Meer over Droomvallei Uitgeverij via www.droomvalleiuitgeverij.nl.

Extra afbeeldingen:

Het perscontact van Droomvallei Uitgeverij loopt via Pers-Wereld. Voor meer informatie, interviews, HR afbeeldingen, kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.