Cardcetera presenteert eerste kaart The Dutch Connection

Na de succesvolle introductie van The French Connection werkt webshop Cardcetera aan The Dutch Connection, een set typisch Nederlandse ansichtkaarten. Niet de zoveelste “groeten uit Holland kaart” die je in elke winkel vindt, maar originele kaarten met bijzondere foto’s. Zoals de foto van speculaasplanken, gemaakt door Sandra die de door Cardcetera georganiseerde fotowedstrijd won. Als voorloper van de set is deze foto vanaf nu los verkrijgbaar als kaart. Tot aan de introductie van de complete Hollandse serie schenkt Cardcetera een deel van de opbrengst van de kaart aan het Oranje Fonds.

The Dutch Connection
Vanwege het beperkte aanbod in winkels aan originele Nederlandse kaarten, speelde Cardcetera al langer met het idee om zelf mooie, typisch Nederlandse kaarten te drukken. Met de kroning van onze nieuwe koning in het vooruitzicht vond Cardcetera het de hoogste tijd om de eerste stap naar een nieuwe set kaarten te zetten. Vaste fotografen Els en Erica zijn een zoektocht gestart naar alles wat typisch Nederlands is. Om ook amateurfotografen een kans te geven hun foto terug te zien als kaart, konden zij meedoen aan de fotowedstrijd. Met haar originele foto van houten speculaasplanken ging inzender Sandra er met de winst vandoor. Eind mei, als de webshop haar 2-jarig bestaan viert, onthult Cardcetera de volledige serie.

Oranje Fonds
De kaarten van The Dutch Connection kosten 90 cent per stuk. In aanloop naar de complete set is de winnende foto van Sandra vanaf nu los verkrijgbaar als ansichtkaart, met op de achterkant een getekend oer-Hollands tafereeltje. Tot aan de introductie van de complete set schenkt Cardcetera 40 cent per verkochte kaart aan het Oranje Fonds, een typisch Nederlands fonds dat kleinschalige projecten steunt om mensen bij elkaar te brengen. Een mooie gedachte die past bij de aanstaande kroning en The Dutch Connection.

Over Cardcetera
Sinds de oprichting van webshop Cardcetera in mei 2011 geniet eigenaresse Astrid van haar zoektocht naar nieuwe, originele kaarten. Vanuit haar liefde voor Parijs bedacht ze eind maart The French Connection, een op Frankrijk georiënteerde serie ansichtkaarten, full colour bedrukt met mooie Franse tafereeltjes en op de achterkant een tekening van de Eiffeltoren. Benieuwd naar The Dutch Connection? Volg de blog van Cardcetera voor nieuwtjes over de webshop en leuke tips over schrijven en kaarten.

Extra afbeeldingen:

Het perscontact van Cardcetera loopt via Pers-Wereld. Voor meer informatie, interviews, HR afbeeldingen, kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.