GETEST – Armbanden gemaakt van sigarenbandjes

Bij So Mary kun je kettingen en armbanden kopen die gemaakt zijn van sigarenbandjes. Eigenaresse Marieke Habraken heeft meer dan 700 verschillende sigarenbandjes geërfd van haar opa en verwerkt deze stuk voor stuk tot een uniek sieraad. Wat een origineel idee! 

Vroeger lag een sigaar in de winkel met een bandje eromheen en daarop het merk en een mooie afbeelding. Al snel bleken de bandjes in trek te zijn bij verzamelaars en daar speelden de sigarenfabrikanten goed door middel van het uitgeven van speciale series. De opa van Marieke bleek ook een groot verzamelaar, ontdekte Marieke na het overlijden van haar opa. Zij kreeg de complete verzameling die haar opa bij elkaar had gespaard en begon hiermee haar webwinkel So Mary.

De armbanden ‘So Classic’ kosten € 16,95, de variant ‘So Bright’ € 17,95 en een ketting kan worden besteld voor €18,95. In de handgemaakte sieraden zijn afbeeldingen verwerkt van onder andere een vlinder, vogel of bloem. De duurzame sieraden van So Mary zijn stoer, hip en naar wens samen te stellen!