PERSBERICHT – Suikervrij jam maken met de geleisuiker van Greensweet-stevia

Greensweet Gelei Suiker - greensweet-stevia.nlIn het voorjaar en de zomer is er fruit in overvloed. Al eeuwenlang plukken we zelf vers fruit en maken daar jam of confituur van. Heerlijk, maar ook ongezond door de grote hoeveelheid suiker die nodig is om de jam zoeter en langer houdbaar te maken. Dat is vanaf nu verleden tijd! Greensweet-stevia presenteert een nieuwe geleisuiker op basis van zuivere stevia, met nauwelijks calorieën en koolhydraten.

Gezonde jam
Om jam te maken heb je slechts drie ingrediënten nodig: vers fruit, suiker en een middel om de jam in te dikken. In de winkel kun je geleisuiker vinden, een combinatie van kristalsuiker en een geleermiddel. De nieuwe geleisuiker van Greensweet-stevia is anders dan de reguliere geleisuiker. Het is gemaakt van zuivere stevia en Agar Agar, een natuurlijke suikervervanger en een plantaardige vervanger voor gelatine. Hierdoor blijft de jam die je maakt ontzettend laag in (fruit)suikers en is daardoor supergezond!

Wekelijks verse jam
Wat is er nu lekkerder dan verse jam? Jam gemaakt met Greensweet-stevia blijft gemiddeld 20 dagen houdbaar in de koelkast, afhankelijk van welk fruit je gebruikt. Veel mensen plukken elk jaar veel vruchten uit bossen of gebruiken fruit uit de moestuin. Door de vruchten in porties van 500 gram in te vriezen kun je telkens eenvoudig weer een nieuwe pot jam maken. Zo hoef je geen liters jam te koken en heb je telkens weer een pot verse en gezonde jam in huis. Zodra de pot leeg is, maak je gewoon weer nieuwe verse jam. Eet smakelijk!

Niet alleen geschikt voor jam
De geleisuiker van stevia is ook te gebruiken om een baksel te zoeten en lichte binding te geven, om sauzen en soepen te binden en om vla en pudding te maken. De geleisuiker is verkrijgbaar in een handzame verpakking van 215 gram voor € 8,49. De producten van Greensweet-stevia zijn te bestellen via www.greensweet-stevia.nl of een van de vele verkooppunten in Nederland en België.

Over Greensweet-stevia
Greensweet stevia is een natuurlijke suikervervanger zonder calorieën en kunstmatige zoetstoffen. De nieuwe geleisuiker is ideaal om zelf verse en gezonde jam te maken. Naast de geleisuiker bestaat het assortiment uit vloeibare stevia, poeder, tabletjes en Belgische chocolade met stevia.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.