PERSBERICHT – ikbenZwanger.com – De meest gekke kindernamen van 2015

Gekke kindernamen - ikbenZwangerOnlangs maakte de SVB de meest populaire kindernamen van 2015 bekend. ikbenZwanger.com merkt dat er ook vorig jaar aardig wat kinderen zijn geboren met een wel hele gekke naam. Dikkie bijvoorbeeld, en wat denk je van Tos, Brom of Bellotje? Zij zullen later ongetwijfeld de enige op het schoolplein zijn met deze speciale naam.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) registreert alle geboortes in Nederland en weet dus precies hoe de kinderen heten die in 2015 geboren zijn. Naast de populaire kindernamen hebben kersverse ouders ook dit jaar weer een aantal aparte namen bedacht. ikbenZwanger.com heeft de meest gekke en bijzondere namen in kaart gebracht.

De meest gekke jongensnamen
In de lijst zijn er weer een aantal namen naar voren gekomen, waarbij je je afvraagt hoe de ouders deze bedacht hebben. Tos, Dikshit, Khakdel, Brom, Kommer, Kusi, Kush, Ksawery, Rithik en River-Jaxx zijn nou niet echt alledaagse namen. Ook heel verrassend: Mamadou. Van de vier kinderen met deze naam zijn er drie een jongen. Ook kregen opvallend veel jongens in 2015 een ‘z’ achter hun naam. Tomasz bijvoorbeeld, maar liefs 10 ouders kozen deze naam voor hun kersverse spruit. Maar ook Mauritz, Matz, Bartoz en Mateusz waren populair.

Plaatsnamen worden ook steeds populairder als kindernaam, denk bijvoorbeeld aan Kingston, Sydney en Rodos. Waarschijnlijk bedacht door reislustige ouders of mensen die juist verknocht zijn aan een specifieke stad?! Maar ook (nog) onbekende plaatsnamen werden gekozen, zoals Aland, Courtland, Erland en Landt.

Grappige meisjesnamen
Ook voor dochters zijn ouders in 2015 erg creatief geweest in het bedenken van namen. Dikra en Blanka waren populair en werden beide aan tien meisjes gegeven. Een aantal ouders hebben grootse plannen voor hun dochters en gaven hen de namen Oceaan en Sky. Daarnaast werden er afgelopen jaar opvallend veel engeltjes geboren: Angel-Mercedes, Blue Angel, Hëvanly-Angel, Faith-Angely en Novängely. Dat belooft een mooie toekomst voor deze dames. Meisjes die Dikkie, Aulikki, Arshpreet, Wednesday, Chosen-Day, Wateen, Victory en Blessing-Virgin Yah heten zullen niet snel een naamgenoot tegenkomen. Maar de allerliefste meisjesnaam van 2015 is toch wel Bellotje.

Over ikbenZwanger.com
www.ikbenzwanger.com is een online magazine voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn en daarover goede informatie zoeken. Elk jaar voorspelt ikbenZwanger.com de meest populaire voornamen en zet de meest bijzondere namen op een rij. Bezoekers kunnen (een deel van) hun favoriete naam invoeren in de voornamenzoeker, inspiratie opdoen en opzoeken wat de betekenis van de naam is.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.