PERSBERICHT – IkbenZwanger.com blikt terug: Finn en Yara populairste babynamen van 2017

IkbenZwanger.com blikt terug Finn en Yara populairste babynamen van 2017 - ikbenzwanger (5)Begin dit jaar voorspelde ikbenZwanger.com het al: Finn en Yara zijn dit jaar de populairste namen voor pasgeboren baby’s. In de top 3 jongensnamen staan daarnaast Kyan en Manoah. De top 3 meisjesnamen wordt gecompleteerd door Juna en Soof.

Finn ongekend populair
Ook in 2017 staat Finn aan kop. Deze jongensnaam werd zelfs tweemaal zo vaak opgezocht als de runner up Kyan. Manoah stond vorig jaar nog op een achtste plek en lijkt dit jaar zijn plek in de top 3 veiliggesteld te hebben. Sven stijgt lekker en komt dit jaar voor het eerst de top 20 binnen, net als Otis, Jaxx en Levin, die door de bezoekers van ikbenZwanger.com als mooiste jongensnaam gekozen werd.

Soof, Vaiana en Elin in opkomst
Dit jaar zijn er voor het eerst grote veranderingen in de meisjes voornamen. In 2016 kwam Soof de top 20 binnen en op dit moment staat deze meisjesnaam al in de top 3. Soof is tevens door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste meisjesnaam. Mogelijk veroorzaakt door de populaire films Soof en Soof2. In het laatste kwartaal van dit jaar zien we dat Soof concurrentie krijgt van Vaiana. Wellicht kan de gelijknamige populaire Disneyfilm hierop van invloed zijn? Beide namen staan op dit moment op een gedeelde derde plek. Daarnaast is ook Elin in de race om een plek in de top 3 te bemachtigen. Uit het niets komt deze naam in het vierde kwartaal de top 5 binnen.

Winnende namen begin 2018 bekend
Met nog slechts een paar weken te gaan is het spannend of er nog veranderingen komen in de top 3 jongens- en meisjesnamen van 2017. Of kersverse ouders in 2017 inderdaad het vaakst gekozen hebben voor Finn en Yara, wordt begin 2018 bekend gemaakt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In januari maakt ikbenZwanger.com ook hun voorspelling van meest populaire babynamen voor het komende jaar bekend. De voorspellingen van ikbenZwanger.com in samenwerking met NaamWijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

Over ikbenZwanger.com
ikbenzwanger.com is een online magazine voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn en daarover goede informatie zoeken. De website bevat wetenswaardigheden over de groei van de baby, de bevalling, borstvoeding en meer. Daarnaast kunnen bezoekers een online zwangerschapstest doen, hun uitgerekende datum berekenen en inspiratie opdoen voor namen en geboortekaartjes.


Extra afbeeldingen:

Beeldmateriaal in Hoge Resolutie kan direct worden gedownload uit onze Beeldbank (maak hiervoor eenmalig een account aan).

Voor meer informatie, interviews, fotoshoots of kortings- en/of winacties kunt u contact opnemen met Pers-Wereld.